ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، در راه سفر به واشنگتن است و قرار است در کنگره سخنرانی داشته باشد و با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، دیدار کند.
به گفته ️شبکه تلویزیونی سیانان، انتظار میرود زلنسکی روز چهارشنبه (۳۰ آذر) در سفری از پیش اعلام نشده، از قانونگذاران ایالات متحده برای کمکهای نظامی این کشور به کییف که تاکنون میلیاردها دلار شده است، قدردانی کند و درخواست کمک های بیشتر نظامی و مالی هم دارد.
در همین حال، ولودیمیر زلنسکی صبح امروز در حساب توییتری خود نوشت: «برای تقویت امکانات دفاعی اوکراین در راه واشینگتن هستم».
او همچنین از دیدار با رئیس جمهور ایالات متحده و همین طور سخنرانی در کنگره این کشور خبر داد.
رئیس جمهور اوکراین بطور روزانه به صورت ویدیویی یا تلفنی با رهبران جهان گفتگو میکند اما سفر از پیش اعلام نشده او به یک کشور خارجی – به ویژه ایالات متحده که بزرگترین حامی کشور او در نبرد با روسیه بوده – نخستین سفر از این نوع طی ده ماه گذشته خواهد بود.
مقاومت اوکراین محاسبات غلط پوتین را ثابت کرد
در زمستان گذشته هنگامی که رئیس سازمان اطلاعات آمریکا به روسیه هشدار داد به اوکراین حمله نکند، یک مقام ارشد روسیه گفت: «ارتش این کشور به قدری قوی است که حتی میتواند مقابل آمریکاییها هم بایستد.»
حالا که ۱۰ ماه از آغاز تجاوز نظامی روسیه به اوکراین گذشته، هرچند دولت و ملت اوکراین، متحمل خسارات جانی و مالی زیادی شدهاند و زیرساختهای این کشور نیز لطمه زیادی دیده، ولی مقاومت اوکراین به پوتین ثابت کرد که محاسبات نادرستی درباره این جنگ داشت. خسارت وارده به ارتش روسیه این واقعیت را نشان میدهد.
شاید حالا که ارتش روسیه برخلاف محاسبات پوتین و اطرافیانش و ناظران بینالمللی به این نتیجه رسیدهاند که روسیه نتوانسته به اهدافش در جنگ اوکراین برسد، رئیس جمهور روسیه از اقدام خود پشیمان شده باشد، ولی این پشیمانی فقط زمانی مفید خواهد بود که دست از اصرار برای ادامه این جنگ بیهوده بردارد و مانع تلفات بیشتر جانی ارتشیان و مردم دو کشور شود و جلوی ویرانی بیشتر را بگیرد.
بعید است ایده ادامه جنگ اوکراین و این تصور که ارتش روسیه قدرت پیروز شدن در این جنگ را دارد، مورد تایید همه فرماندهان ارتش روسیه هم باشد. اطلاعاتی که از درون ارتش روسیه به ویژه از سربازان زخمی و بستری شده در بیمارستانها به دست آمده نشان میدهند ارتش روسیه از روحیه لازم برخوردار نیست و از جنگ برگشتهها درباره آذوقه ناچیز، آموزشهای غیرکافی و تجهیزات ناقص در ایام جنگ شکایت دارند.
جنگ اوکراین علاوه بر خسارتهای فراوانی که به مردم دو کشور روسیه و اوکراین وارد ساخته و زیانهائی که به کشورهائی اروپائی زده، اگر برندهای داشته باشد قطعاً پوتین نیست. برنده این جنگ، آمریکاست که خواستار تضعیف روسیه بوده و هست و ولادیمیر پوتین نیز بدون آنکه درباره عواقب خطرناک حمله نظامی به اوکراین و نقشهای که آمریکا برای تضعیف رقیب شرقی خود دارد، وارد این باتلاق عمیق شد.
پوتین به خاطر تجاوز نظامی به اوکراین و خسارتهای فراوانی که به اقتصاد جهانی از رهگذر این جنگ وارد کرد، اعتبار خود را نهتنها نزد مردم روسیه بلکه در سطح جهانی نیز از دست داد و روسیه را نیز در عرصه رقابت با آمریکا دهها سال عقب انداخت.