بنا به گفته مقام بریتانیایی ایران با انگیزه باجگیری اتباع خارجی را در خاک خود بازداشت و شکنجه کرده و کشورهای متبوعشان را تحت فشار میگذارد.یک روز پس از اطلاعیه سپاه «ثارالله» کرمان مبنی بر بازداشت هفت نفر، از جمله چند شهروند دو تابعیتی «مرتبط» با بریتانیا، آلیشیا کرنز، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس عوام بریتانیا، به همه غربیها توصیه کرد که سریعا خاک ایران را ترک کنند.
کرنز روز دوشنبه 5 دیماه همچنین اعلام کرد که حکومت ایران نشان داده که «با خوشحالی» افراد را بازداشت میکند زیرا به دنبال مقصر دانستن قدرتهای خارجی بهدنبال تشدید اعتراضات ضدحکومتی جاری در این کشور است.
بنا بر گزارش وبسایت «ایندیپندنت»، رئیس کمیته روابط خارجی بریتانیا همچنین با ابراز نگرانی شدید از اینکه حتی زمانی که اتباع خارجی سعی در خروج فوری از این کشور را داشته باشند، بازداشت میشوند، گفت: «اگر من یک تبعه خارجی بریتانیایی در ایران بودم، قطعا آنجا را ترک میکردم. زیرا شواهدی وجود دارد که نشان میدهد آنها (حکومت) از این افراد در هر بازی شطرنجی که بتواند استفاده خواهد کرد و (این شهروندان خارجی با سرکوب وحشیانهای مواجه خواهند شد.»او همچنین تاکید کرد: «توصیه من به تمام اتباع غربی این است که تا آنجا که میتواند از راهی امن ایران را ترک کنند.»
پیش از این سپاه پاسداران در اطلاعیهای از بازداشت هفت نفر که آنها را به بریتانیا «منتسب» کرده خبر داده بود.
در پاسخ به این ادعای سپاه، وزارت خارجه بریتانیا اعلام کرده بود که در حال بررسی برای دستیابی به اطلاعات بیشتری درباره این افراد است.
این در حالی است که ناصر کنعانی روز دوشنبه 5 دیماه با تایید خبر اطلاعیه سپاه و اصرار بر این که وارد جزئیات آن نمیشود، گفته بود که اطلاعات مربوط به افراد بازداشت شده در اختیار دولت بریتانیا قرار گرفته است.
او همچنین در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره بازداشت این افراد «مرتبط با بریتانیا»، گفته است: «برخی کشورها به ویژه کشوری که شما نام بردید نقش غیرسازندهای در خصوص تحولات اخیر در ایران داشتند. نقش آنها کاملا مخرب بوده و به شورشها دامن زدهاند.»
جمهوری اسلامی ایران پیش از این نیز از بازداشت دهها شهروند خارجی در جریان اعتراضات خبر داده بود. مقامات امنیتی جمهوری اسلامی اتهاماتی مانند مشارکت در اعتراضات و «جاسوسی» را علیه این شهروندان خارجی مطرح کردهاند.
در میان این شهروندان که ایران اعلام کرده دستکم از 14 کشور جهان هستند، افرادی با تابعیت افغانستان، فرانسه، آلمان، بریتانیا، آمریکا، اسپانیا و ایتالیا، بلژیک نیز حضور دارند.