کارشناسان به روزنامه «بیزنس اینسایدر» گفتهاند دلیل اصلی اینکه اسرائیل تاکنون از ارائه کمکهای تسلیحاتی به اوکراین خودداری کرده است این است که روسیه دست اسرائیل را برای حمله به اهداف ایرانی در سوریه باز گذاشته است، و تلآویو نمیخواهد حسن نیست مسکو در این باره را از دست بدهد.
به گفته کارشناسان خاورمیانه، روابط اسرائیل با روسیه پیچیده است. ایالات متحده و متحدانش در اروپا انتظار داشتند اسرائیل پس از حمله روسیه به اوکراین از کییف حمایت کند، اما تلآویو مدتها از پرداختن به این موضوع طفره رفت و حمله روسیه به اوکراین را پس از چند ماه محکوم کرد.
اسرائیل از همان روزهای اول جنگ کمکهای بشردوستانه و تجهیزات برای نیروهای اضطراری اوکراین فراهم کرده است، و این تلاشها تحت دولت جدید به رهبری بنیامین نتانیاهو نیز ادامه یافته است. با این وجود، اسرائیل بهرغم درخواستهای مکرر آمریکا و متحدان اروپایی خود از ارائه تسلیحات نظامی مرگبار به اوکراین خودداری کرده است.در مقابل، روسیه که بخش بزرگی از حریم هوایی سوریه جنگزده را کنترل میکند، به اسرائیل اجازه میدهد تا هر وقت که خواست اهداف مرتبط با ایران و محمولههای تسلیحاتی که سپاه پاسداران برای نیروهای نیابتی شبهنظامی خود مانند حزبالله لبنان ارسال میکند را هدف قرار دهد.
کارشناسان به بیزنس اینسایدر میگویند خود روسیه نیز نمیخواهد که ایران نفوذ زیادی در سوریه داشته باشد، و از حملات اسرائیل علیه اهداف ایرانی در این کشور استقبال میکند. به گفته آنها، مسکو اگر میخواست جلوی عملیاتهای تلآویو را بگیرد، مدتها پیش این کار را کرده بود.
در نهایت، به باور کارشناسان، رویهای که تلآویو در قبال جنگ اوکراین پیش گرفته است، دغدغه بزرگی برای واشینگتن نیست، چرا که اسرائیل تنها کشوری نیست که روابط مستحکمی با آمریکا دارد و کماکان از ارسال تسلیحات مرگبار به اوکراین خودداری میکند. هند و کره جنوبی دو متحد نزدیک دیگر آمریکا هستند که همین رویه را در قبال جنگ اوکراین پیش گرفتهاند.