تجمع اعتراضی نمایندگان پارلمان آلمان علیه احکام اعدام مقابل سفارت ایران در برلین

شماری از نمایندگان پارلمان آلمان، از احزاب سیاسی مختلف این کشور در اعتراض به سرکوب معترضان ضد‌حکومتی در ایران و صدور احکام اعدام توسط رژیم جمهوری اسلامی، در مقابل سفارت ایران در برلین تجمع کردند.

خبرگزاری «دویچه‌وله»، سه‌شنبه 18 بهمن در حساب توئیتر خود با انتشار ویدیویی از این تجمع، نوشت، «قانونگذاران آلمانی می‌گویند امید چندانی به عفو اعلام شده توسط رژیم ایران ندارند.»

جوآنز آرلت، نماینده پارلمان آلمان در گفت‌وگویی به دویچه‌وله گفت که «نمایندگان با تجمع در مقابل سفارت ایران این پیام را به دولت ایران می‌رسانند که جدا از باور سیاسی، همه ما معتقدیم افرادی که در نوبت اعدام هستند به حمایت ما نیاز دارند.»

او ادامه داد: «تمام احکام اعدام باید متوقف شود و باید این تضمین داده شود که افراد معترض در دادگاهی عادلانه محاکمه می‌شوند.»

در هفته‌های گذشته صدور احکام اعدام برای برخی از بازداشتی‌های اعتراضات، واکنش‌های گسترده‌ای را در سطح جهان به‌وجود آورده است.این تجمع با حضور حدود سی نفر از نمایندگان آلمانی روز سه‌شنبه ۱۸ بهمن و در حالی برگزار شد که مقام‌های جمهوری اسلامی از آزادی تعدادی از بازداشت‌شدگان اعتراضات اخیر خبر داده‌اند.

اما به گزارش رسانه‌های آلمانی، شرکت‌کنندگان در این تجمع گفتند که امید چندانی به عفو اعلام شده از سوی حکومت ایران ندارند.پیشتر نیز برخی از فعالان حقوق بشر نسبت به ادعای جمهوری اسلامی درباره «عفو» بازداشت‌شدگان ابراز تردید کرده‌اند.

همچنین در این تجمع، برخی از نمایندگانی که وکالت سیاسی معترضان ایرانی بازداشت‌شده را برعهده گرفته‌اند، حضور داشتند و پلاکاردهایی با درخواست توقف اعدام معترضان در ایران به دست گرفته بودند.

همچنین تصاویری از ویدا ربانی، محمد قبادلو و آرش صادقی، از زندانیان سیاسی و معترضان بازداشت‌شده در ایران در این تجمع به چشم می‌خورد.

یوهانس آرلت، از حزب سوسیال دموکرات آلمان و یکی از شرکت‌کنندگان در این تجمع به رسانه‌ها گفت: «با این اقدام می‌خواهیم صدای مردمی باشیم که برای دموکراسی در ایران تظاهرات می‌کنند و تهدید به انتقام‌جویی شدید می‌شوند.»این نماینده پارلمان آلمان یکی از نمایندگان آلمانی است که در هفته‌های اخیر کفالت سیاسی معترضان بازداشت‌شده در ایران را برعهده گرفته‌اند.

ابتکار برعهده گرفتن کفالت سیاسی معترضان بازداشت‌شده در ایران پس از آن آغاز شد که حکومت ایران شماری از بازداشت‌شدگان را به اتهام «محاربه» و «افساد‌فی‌الارض»، به اعدام محکوم کرد.

در ماه‌های اخیر، چهار معترض بازداشت‌شده در ایران اعدام شدند و همچنان ده‌ها معترض بازداشت‌شده دیگر در معرض صدور یا اجرای حکم اعدام قرار دارند.

حزب سوسیال دموکرات آلمان، از بزرگ‌ترین احزاب پارلمان این کشور، با ارائه پیشنهادی خواستار انحلال گروه دوستی پارلمانی ایران و آلمان شده است.همچنین پیشتر اعضای پارلمان آلمان در نشستی، با حمایت علنی از معترضان در ایران، خواستار افزایش فشارها بر جمهوری اسلامی از جمله قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی شدند.

دولت آلمان نیز به همراه دیگر اعضای اتحادیه اروپا از ابتدای اعتراضات سراسری در ایران، در قالب چهار بسته جداگانه، بیش از صد فرد و سازمان جمهوری اسلامی را به دلیل سرکوب اعتراضات سراسری در ایران تحریم کرده‌ است.پیشتر نیز شماری از نمایندگان پارلمان‌های آلمان، سوئد، فرانسه و پارلمان اروپا، کفالت و یا «حمایت سیاسی» خود برای شماری از زندانیان سیاسی در ایران را اعلام کرده بودند.

رسانه‌های ایران، دوشنبه 16 بهمن از موافقت علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی با پیشنهاد غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه این کشور مبنی بر «عفو و تخفیف مجازات» شماری از معترضان بازداشت‌شده در ایران، خبر داده بودند.

این در حالیست که فعالان حقوق بشر این اقدام را «ریاکارانه» و تلاشی برای فریب افکار عمومی در ایران و جهان خواندند.