خانه / اخبار مهم روز / سنای آمریکا به لغو مجوز اختیارات جنگی رئیس‌جمهوری رای مثبت داد

سنای آمریکا به لغو مجوز اختیارات جنگی رئیس‌جمهوری رای مثبت داد


رهبر اقلیت سنا: مجوز استفاده از نیروی نظامی در خاورمیانه نباید لغو شود، چرا که دشمنان تروریست ما جنگ خود علیه ما را لغو نمی‌کنند

سنای ایالات متحده روز چهارشنبه به پیش‌نویس لایحه لغو مجوز جنگ عراق، که اختیارات جنگی رئیس‌جمهوری این کشور را پس از بیش از دو دهه از میان می‌برد، رای مثبت داد.

به گزارش «نشنال ریویو»، طرح لغو مجوزهای جنگی سال‌های 1991 و 2002 در سنا با 66 رای موافق در برابر 30 رای مخالف، در حالی که 18 جمهوری‌خواه به تمام دموکرات‌ها پیوستند، به تصویب رسید، و اکنون به مجلس نمایندگان فرستاده می‌شود که تحت کنترل جمهوری‌خواهان قرار دارد.

تاد یانگ، سناتور جمهوری‌خواه ایندیانا، و تیم کین، سناتور دموکرات ویرجینیا، تلاش‌ها برای لغو این مجوزها را رهبری کردند، و گفتند عدم لغو آنها فرصتی برای «سوءاستفاده احتمالی ریاست‌جمهوری» ایجاد می‌کند.

این اقدام، که هدف آن بازگرداندن اختیارات جنگی به کنگره است، به اختیارات موقت رئیس‌جمهوری برای استفاده از نیروی نظامی در عراق از این به بعد پایان می‌دهد، اما هیچ‌گونه تغییری در استقرار نظامی فعلی نمی‌دهد.

69 قانونگذار کنگره فعلی به مجوز جنگ عراق در سال 2002 رأی داده بودند. تقریباً نیمی از این قانونگذاران در آن زمان از این مجوز حمایت کردند. اینک تنها 17 نفر از این 69 قانونگذار با لغو این قانون مخالف هستند.

چاک شومر، سناتور دموکرات نیویورک و رهبر اکثریت سنا، روز چهارشنبه گفت: «کل جهان از سال 2002 به‌طور چشمگیری تغییر کرده است، و زمان آن فرار رسیده تا قوانین نیز با این تغییرات مطابقت کند. این اختیارات جنگی عمرشان به سر رسیده است.»

شومر تاکید کرد: «اختیارات جنگی متعلق به کنگره است، و بنابراین ما موظف هستیم از سوءاستفاده روسای جمهور آینده از این اختیارات برای کشاندن ما به جنگ جدیدی در خاورمیانه جلوگیری کنیم.»

با این حال، میچ مکانل، سناتور جمهوری‌خواه کنتاکی و رهبر اقلیت سنا، در این باره گفت: «من مخالف لغو هرگونه مجوز استفاده از نیروی نظامی در خاورمیانه توسط کنگره هستم، چرا که دشمنان تروریست ما جنگ خود علیه ما را لغو نمی‌کنند.»