بر اساس گزارشی که سازمان ملل در روز چهارشنبه ۳ مِه (۱۳ اردیبهشت) منتشر کرده است، آمار جمعیت نیازمند به کمک غذایی اضطراری در سال ۲٠۲۲ برای چهارمین سال متوالی افزایش یافته و به ۲۵۸ میلیون نفر رسیده است. وضعیت خشکسالی و بحران کمآبی حاکم بر مناطق بسیاری از جهان از یکسو و جنگ روسیه و اوکراین از سوی دیگر، شرایط ایمنی غذایی جهانی را تحت تاثیر قرار داده است.
سازمان ملل در پی انتشار این گزارش اعلام کرد که عواملی همچون جنگ، تغییرات اقلیمی و پیامدهای ناشی از همهگیری کرونا، منجر به افزایش چشمگیر جمعیت نیازمند به کمکهای غذایی اضطراری در سال گذشتۀ میلادی شده است.
بر اساس تازهترین گزارش جهانی دربارۀ بحران غذایی، در سال ۲۰۲۲ حدود ۲۵۸ میلیون نفر در ۵۸ کشور جهان با ناامنی حاد غذایی در سطوح بحرانی و یا اضطراری مواجه بودهاند کهاین بالاترین رقم در طول هفت سال گذشته است به طوریکه آمار جمعیت نیازمند به کمکهای غذایی اضطراری در سال ۲۰۲۱، ۱۹۳ میلیون نفر در ۵۳ کشور بوده است.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، در مقدمۀ این گزارش نوشته است: «در حال حاضر بیش از یک چهارم میلیارد نفر با ناامنی حاد غذایی و برخی از آنها با خطر گرسنگی مطلق مواجه هستند که این وضعیت بر خلاف وجدان است».
دبیرکل سازمان ملل همچنین نتایج مندرج در این گزارش را به مثابۀ «اعلام جرم گزندهای دربارۀ ناکامی بشر در پیشروی به سوی هدف “توسعۀ پایدار ۲” جهت پایان دادن به گرسنگی و تضمین امنیت غذایی و بهبود تغذیه برای همگان» قلمداد کرد.
بر اساس این گزارش، بیش از ۴۰ درصد از جمعیت نیازمند کمکهای غذایی اضطراری، در کشورهایی همچون افعانستان، جمهوری دموکراتیک کنگو، اتیوپی، بخشهایی از نیجریه و یمن زندگی میکنند.