گروه اقدام مالی (افایتیاف) خبر داد که ایران در فهرست سیاهش باقی میماند و از اعضای خود مطابق توصیه نامه شماره ۱۹ خواست تا همه روابط مالی، تجاری و بانکی با افراد حقیقی و حقوقی ایرانی را محدود به ارزیابی دقیقتر کنند.
این گروه در نشست جدید خود اعلام کرد با توجه به این که جمهوری اسلامی کنوانسیونهای پالرمو و سیافتی را تصویب و اجرا نکرده است، ایران در کنار کره شمالی و میانمار، در لیست اقدام متقابل این سازمان باقی میماند.
گروه ویژه اقدام مالی تاکید کرد وضعیت ایران از سال ۲۰۲۰ به این سو تغییری نکرده و تا زمانی که برنامه اقدام را تکمیل نکند، در فهرست سیاه این گروه باقی میماند.
از سوی دیگر حتی اگر ایران مقررات پالرمو و کنوانسیون تامین مالی تروریسم را به تصویب برساند نیز افایتیاف درباره اقدامات بعدی، از جمله این که آیا اقدامات مقابلهای لغو شوند، تصمیمگیری خواهد کرد.
افایتیاف در تصمیم جدید خود تعلیق اقدامات متقابل برای ایران را «بهطور کامل لغو کرد» و از اعضای خود و همه حوزههای قضایی خواست تا اقدامات متقابل موثری را مطابق با توصیه ۱۹ علیه جمهوری اسلامی اعمال کنند.
بر اساس این توصیه، اعضای افایتیاف باید بررسی نظارتی برای شعب و شرکتهای تابعه موسسات مالی مستقر در ایران و الزامات حسابرسی از گروههای مالی خارجی را که در ایران شعبه یا شرکت تابعهای دارند افزایش داده و مکانیسمهایی برای گزارشدهی سیستماتیک از تراکنشهای مالی آنها در نظر بگیرند.
کشورهایی در «لیست سیاه» افایتیاف قرار میگیرند که ریسک پولشویی و تامین مالی تروریسم در آنها بالا باشد که در نتیجه مراودات پولی با اشخاص حقوقی و حتی حقیقی آنها از سوی کشورهای دیگر با محدودیتها و مشکلاتی مواجه میشود.
از زمان قرار گرفتن نام ایران در این فهرست در سال ۲۰۲۰، افایتیاف برای مراودات پولی با ایران محدودیتهای گستردهای در نظر گرفته است.