خانه / اخبار مهم روز / رئیس اطلاعات مخفی بریتانیا از «کشمکش در بالاترین سطح رژیم ایران» بر سر حمایت از روسیه در جنگ اوکراین خبر داد

رئیس اطلاعات مخفی بریتانیا از «کشمکش در بالاترین سطح رژیم ایران» بر سر حمایت از روسیه در جنگ اوکراین خبر داد

ئیس سرویس اطلاعات مخفی بریتانیا در بخش اصلی صحبت‌هایش به حمله روسیه به اوکراین پرداخته است.

رئیس سرویس اطلاعات مخفی بریتانیا در سخنانی در پراگ اتهام فروش جنگ‌افزار به روسیه را علیه حکومت ایران تکرار کرده و گفته است که این تصمیم به تنش‌هایی در داخل حکومت منجر شده است.

ریچارد مور با اشاره به ابعاد مختلف و پیامدهای حمله روسیه و کمک برخی کشورها به اوکراین برای دفاع از خود، گفت کشورهایی مانند ایران «خود را تا حد همدستان متجاوز پایین آورده‌اند.»

آقای مور گفته است: «تصمیم ایران به تامین پهپادهای انتحاری برای روسیه که ویرانی بی‌قاعده در شهرهای اوکراین به بار می‌آورند کشمکش داخلی در بالاترین سطوح رژیم در تهران را برانگخیته است.»

استفاده روسیه از پهپادهای انتحاری ایرانی در جنگ اوکراین به فشار دیپلماتیک و وضع تحریم‌هایی علیه ایران منجر شده و به تنش و پیچیدگی‌های بیشتری میان قدرت‌های غربی و ایران انجامیده و از جمله بر روند طولانی احیای برجام یا هر سازش دیگر برای رفع تحریم در برابر محدودیت فعالیت‌های هسته‌ای ایران سایه انداخته است.

ایران پس از تکذیب اولیه فروش جنگ‌افزار به روسیه، پذیرفته که پهپادهایی به این کشور فروخته، هرچند می‌گوید این پهپادها را پیش از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین فروخته است. کشورهای غربی می‌گویند تامین تسلیحات ایرانی برای روسیه ادامه یافته است.

پهپادهای ایرانی شاهد، نقش مهمی در حملات روسیه به شهرها و زیرساخت های اوکراین دارند.
«ساخت، انتقال و استفاده از پهپادهای ایران در جنگ اوکراین تنها سه ماه زمان می‌برد»

ریچارد مور، رئیس اطلاعات مخفی بریتانیا، گفته: «ایران به روسیه سلاح‌هایی می‌فروشد که سربازان و غیرنظامیان اوکراینی را می‌کشد و از این طریق به دنبال پول است.»

رئیس دستگاه اطلاعاتی بریتانیا در بخشی از سخنانش از روس‌های ناراضی به جاسوسی برای بریتانیا دعوت کرده است

آقای مور با اشاره به «کشمکش درونی» حکومت ایران بر سر حمایت از روسیه در اوکراین، گفته «باید هم این طور می‌شد، چرا که این تصمیمی برخلاف وجدان است.»

او جزئیاتی از این اختلاف ادعایی میان رهبران جمهوری اسلامی را فاش نکرده است.

جاسوسی روس‌های ناراضی برای بریتانیا
رئیس سرویس اطلاعات مخفی بریتانیا در بخش اصلی صحبت‌هایش به حمله روسیه به اوکراین پرداخته است.

او از استخدام شماری از روس‌های ناراضی برای جاسوسی در بریتانیا خبر داد و گفت خیلی از شهروندان روسیه از حضور نظامی در اوکراین «در سکوت وحشت‌زده» هستند.

ریچارد مور با دعوت از دیگر روس‌های ناراضی برای همکاری در پایان دادن به جنگ در اوکراین گفت: «ما پیشنهاد همکاری را با همان معیارهای حرفه‌ای و رازداری که دستگاه من به آن شهره است بررسی می‌کنیم. رازهای آنها پیش ما در امانند.»

سفر آقای مور به جمهوری چک در پنجاه و پنجمین سالگرد سرکوبی بهار پراگ با راندن تانک‌های روسیه انجام شده است.

او به همین مناسبت گفت بسیاری از شهروندان روسیه در آن مقطع نیز «دشواری‌ها و دوراهی‌های اخلاقی مشابهی داشتند.»

او درباره گروه واگنر به بهت و سردرگمی خود از شورش اعضای مسلح این گروه و پیشروی آنها تا نزدیکی مسکو اذعان کرد و گفت توافقی که ولادیمیر پوتین با پریگوژین کرد برای رئیس جمهور روسیه تحقیرآمیز بود.