بیانیه سناتور باب کورکر رئیس کمیته امور خارجی سنا در رابطه با طرح تحریم ایران

سناتور باب کورکر و سناتور بن کاردین
سناتور باب کورکر( جمهوریخواه) و سناتور بن کاردین( دموکرات) بعد از رای اکثریت سنا به تحریمهای ایران

سناتور باب کورکر رییس کمیته امور خارجی سنا بعد از اینکه طرح گسترش تحریمهای ایران و روسیه با رای قاطع ۹۸ به ۲ ، تصویب شد, بیانیه‌ای صادر نمود.
در این بیانیه آمده است، “دهه ها است که کنگره به آهستگی و غیرمسؤلانه, اختیارات خود را به شاخه اجرایی واگذار کرده است بخصوص آنچه که مربوط به سیاست خارجی می شود. واقعه امروز مبین تغییر عمده قدرت و برگشت آن به دست نمایندگان مردم آمریکا است… با تصویب این لایحه, سنای آمریکا… علامت روشنی به ایران و روسیه می فرستد مبنی بر اینکه کشور ما در برابر رفتارهای بی ثبات کننده بطور قاطع خواهد ایستاد و اینکه کنگره در حفاظت از منافع ملی مان, نقش رهبری کننده ای ایفا خواهد کرد… امیدوارم حمایت قاطع از این لایحه بتواند نمونه ای از آن باشد که وقتی جمهوریخواهان و دمکراتها در کنار هم قرار می گیرند و منافع مردم آمریکا را در اولویت قرار می دهند, چه کارهایی می توان انجام داد… “
مذاکرات سنا

پیش از آغاز رای‌گیری، سناتور بن کاردین (دموکرات) معاون کمیته روابط خارجی سنا نیز در حمایت از تحریم جدید ایران سخن گفت و آن را از اولین طرح‌های دو حزبی کنگره نامید. سناتور باب کورکر که طرح تحریم جدید ایران به خاطر فعالیت‌های تروریستی را پیشنهاد داده بود، قبل از رای گیری این طرح از همه حمایت‌ها تشکر کرد. مارک وارنر سناتور دموکرات ویرجینیا که حامی توافق هسته‌ای ایران بود، در صحن سنا گفت: از تحریم فعالیت موشکی و نقض حقوق بشر ایران حمایت می‌کند.

بیل نلسون سناتور فلوریدا درباره تحریم جدید ایران گفت، توجه کنیم که گزارش‌ها حاکی است ایران به تعهدات خود در توافق هسته‌ای پایبند بوده است.
جزئیات طرح جدید

بر اساس این طرح در صورت تصویب در صحن سنا، دولت آمریکا ظرف مدت ۹۰ روز، باید تحریم‌های جدیدی علیه افراد و نهادهای فعال در توسعه برنامه‌های موشکی ایران تصویب کند.
همچنین بر اساس یکی دیگر از طرح ها، سپاه پاسداران ایران به طور مستقیم تحت تحریم قرار خواهد گرفت. آمریکا پیشتر در سال ۲۰۰۷ نیروی قدس سپاه پاسداران را تحریم کرده بود ولی تحریم سپاه پاسداران در تمامیت آن تاثیر جدی در مهار تروریسم منطقه ‌ای رژیم ایران و هم چنین تامین منابع مالی ان دارد..
محورهای طرح «مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران»
تحریم‌های موشک بالستیک: براساس این طرح، افراد مرتبط با برنامه موشک بالستیک ایران و کسانی که با آن‌ها معامله دارند را هدف قرار می‌دهد.
تحریم‌های جدید تروریسم: برای اولین بار، آمریکا تحریم‌هایی علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به اتهام حمایت از تروریسم اعمال می‌کند.
اجرای تحریم تسلیحاتی: اگر این طرح قانون شود، کلیه افرادی که در فروش، تامین قطعه، تعمیر و انتقال تانک، خودروی زرهی، تسلیحات با کالیبر بالا، هواپیماهای جنگی، بالگردهای تهاجمی، کشتی، موشک و سامانه‌های موشکی به ایران، نقش‌آفرین باشند، توسط رییس‌جمهور مورد تحریم قرار می‌گیرند و دارایی آن‌ها توقف می‌شود.
جان کری، وزیر خارجه سابق آمریکا در ادامه سیاست استمالت، در چند توئیت از قانونگذاران آمریکایی خواسته بود از هرگونه تحریم بیشتر ایران خودداری کنند. کری هشدار داد تصویب تحریم‌های بیشتر علیه ایران ممکن است ناقض برجام باشد.
چهارشنبه ۱۴ ژوئن، سنای ایالات متحده در یک متمم طرح تحریم روسیه را نیز به طرح تحریم جدید ایران اضافه کرد. سناتور‌ها می‌گویند در واکنش به دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته آمریکا و همچنین اقدامات تهاجمی آن کشور در نقاط مختلف جهان، با طرح تحریم‌های جدید علیه مسکو موافقت کردند.
پس از تایید سنا اکنون این طرح در مجلس نمایندگان برای رای‌گیری مطرح خواهد شد. در صورت تصویب مجلس نمایندگان، این طرح با امضای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، تبدیل به قانون خواهد شد.
کاخ سفید پیشتر گفته بود، هنوز آماده اعلام موضع‌گیری رئیس جمهوری درباره تحریم مسکو یا تهران نیست و اطلاعات بیشتر متعاقبا اعلام خواهد شد. پیش از این رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا، از طرح تحریم‌های سنا علیه ایران استقبال کرده بود، وی با حضور در سنا بر ضرورت مقابله با جاه طلبی ایران در منطقه تاکید کرد.
واکنش رژیم به تصویب تحریم ها در سنای آمریکا

ظریف وزیر خارجه رژیم که به برای شرکت در مجمع اسلو فروم به نروژ بود گفت دولت دونالد ترامپ در نهایت به توافق هسته‌ای وین پایبند خواهند بود. با این همه وی گفت:«متأسفانه رفتار دولت جدید در واشینگتن خیلی امیدوارکننده نیست.»
جواد ظریف اقدام سنای آمریکا برای تدوین تحریم‌های جدید علیه ایران را «کوته‌نظری‌» خواند و آن را «نشان‌دهنده سیاست غلطی» دانست که «دولت آمریکا به خصوص بعد از انتخابات اخیر دنبال کرده است.»
یک روز پیش از آن نیز عباس عراقچی، رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام، اعلام کرد کمیسیون مشترک برجام احتمالا در تیرماه امسال تشکیل می‌شود و گفت در صورت اجرایی شدن تحریم‌های جدید آمریکا، ایران آن را در راستای نقض برجام می‌بیند.
علی لاریجانی از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رژیم خواست که «طرح مقابله با مصوبه سنای آمریکا» درباره بسته تحریمی تازه علیه جمهوری اسلامی را هر چه سریع‌تر ارائه کند. لاریجانی گفت، این نهاد «واکنش جدی» به مصوبه سنای آمریکا نشان خواهد داد و «پاسخ روشنی» به این مصوبه می‌دهد