خانه / اخبار مهم روز / آنتونیو گوترش: حق فلسطینی‌ها برای ایجاد کشور خود باید از سوی همه به‌رسمیت شناخته شود

آنتونیو گوترش: حق فلسطینی‌ها برای ایجاد کشور خود باید از سوی همه به‌رسمیت شناخته شود

دبیرکل سازمان ملل متحد روز شنبه در نشست سران جنبش غیرمتعهدها گفت، «حق مردم فلسطینی برای ایجاد کشور خود باید توسط همه به‌رسمیت شناخته شود و خودداری از پذیرش راه‌حل دو کشوری برای اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها و نفی حق داشتن کشور برای مردم فلسطینی، غیرقابل قبول است.»

آنتونیو گوترش در اوگاندا با انتقاد از موضع نخست وزیر اسرائیل در مخالفت با تشکیل کشور مستقل فلسطینی افزود، «اصرار بر این تصمیم باعث تشدید اختلاف‌ها شده و افراط‌گرایان را جسورتر می‌کند و چنین موضعی درگیری‌های جاری را که به تهدیدی بزرگ برای صلح و امنیت جهانی تبدیل شده است، طولانی خواهد کرد.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، سران کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها که در پایتخت اوگاندا گردهم آمده‌اند، در بیانیه پایانی روز شنبه خود مدعی شدند حمله اسرائیل به حماس پس از حملات تروریستی این گروه به اسرائیل در ۷ اکتبر «تجاوز نظامی غیرقانونی اسرائیل به نوار غزه» است و خواستار برقراری آتش‌بس فوری در منطقه شدند.

رهبران گردهم آمده در کامپالا همچنین خواستار «استقلال و حاکمیت کشور فلسطینی با پایتختی اورشلیم یا بیت‌المقدس شرقی به منظور دستیابی به راه‌حل دو کشوری» شدند.

جنبش غیرمتعهدها مجمعی متشکل از ۱۲۰ کشور است که به‌طور رسمی با هیچ بلوک قدرت بزرگی همسو نیستند. هند، ایران، عراق و آفریقای جنوبی از اعضای این جنبش هستند.

بنیامین نتانیاهو در روزهای اخیر بارها مخالفت خود را با ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی تکرار کرده است. ایالات متحده، متحد و حامی اصلی اسرائیل در جنگ علیه حماس، اما حمایت خود را از تشکیل کشور فلسطینی تکرار کرده و بر لزوم تحقق این امر «برای رسیدن به صلحی پایدار» اصرار دارد.
در میانه اصرار نخست‌وزیر اسرائیل بر مخالفت با تشکیل کشور مستقل فلسطینی، دبیرکل سازمان ملل می‌گوید انکار حق مردم فلسطین برای داشتن کشور خود پذیرفتنی نیست.

آنتونیو گوترش روز شنبه ۳۰ دی‌ماه در نشست کشورهای عضو جنبش عدم تعهد که در پایتخت اوگاندا برگزار شد، اعلام کرد اجتناب از قبول راه حل دو کشوری، شام تشکیل کشوری برای فلسطینیان در کنار اسرائیل، غیرقابل قبول است و این حق بایستی توسط همه به رسمیت شناخته شود.

او در ادامه تصریح کرد چنین موضعی درگیری‌ها را بصورت نامحدودی طولانی کرده و به تهدیدی بزرگ برای صلح و امنیت جهانی تبدیل خواهد شد: «انکار حق فلسطینی‌ها قطب‌بندی‌ها را تشدید و افراط گرایان را در همه جا جسور خواهد کرد».

جوزپ بورل رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز روز جمعه بر راه ‌حل دو کشوری تصریح کرد و با انتقاد از مواضع بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل گفت ما معتقدیم که برای برقراری صلح، راه حل دو کشوری «باید از بیرون تحمیل شود».

بعد از حملات گروه افراطی حماس به اسرائیل در ۱۵ مهرماه که منجر به کشته شدن حدود ۱۲۰۰ نفر و به گروگان‌ گرفته شدن ۲۴۰ تن شد، اسرائیل حملات گسترده‌ای به غزه انجام داده که تاکنون نزدیک ۲۵ هزار کشته برجای گذاشته است.

حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان سازمان تروریستی شناخته می شود.جنبش عدم تعهد شامل ۱۲۰ کشور، روز شنبه در بیانیه پایانی نشست خود به شدت آنچه «تجاوز نظامی غیرقانونی اسرائیل به نوار غزه» نامید را محکوم کرد و خواستار «آتش بس انسانی پایدار» شد.

این بیانیه همچنین بر لزوم «استقلال و حاکمیت کشور فلسطین با پایتختی بیت‌المقدس شرقی به منظور دستیابی به راه حل دو دولتی» تاکید کرد.

بنیامین نتانیاهو روز پنج‌شنبه گذشته در مخالفت با تشکیل کشور فلسطین که دولت آمریکا نیز بر آن اصرار دارد، گفت او به عنوان رهبر اسرائیل باید در مواقع لازم به دوست و متحد خود نیز «نه» بگوید.

این در حالی است که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، پس از گفت‌وگوی تلفنی با نخست وزیر اسرائیل در شامگاه ۲۹ دی گفت هنوز راه حل‌هایی برای ایجاد کشور مستقل فلسطینی در دوره بنیامین نتانیاهو وجود دارد.