خانه / مقالات / چه نیازی به «تبلیغ علیه نظام»؟ :عزیزقاسم‌زاده

چه نیازی به «تبلیغ علیه نظام»؟ :عزیزقاسم‌زاده


▫️اکثر کسانی که تجربه زندان را داشته‌اند چه فعال صنفی باشند یا فعال سیاسی و یا فعال مدنی و رسانه‌ای و‌‌…. اگر نگوییم اتهام تبلیغ علیه نظام علیه همه آنها اعمال شده، دست کم به اکثریت آنها این عنوان اتهامی، اطلاق شده است. اما حقیقت این است که کارگزاران و دست‌اندرکاران نظام آنگونه که خود علیه خود قیام نموده‌اند و انواع و اقسام تبلیغات را در حق خود روا دانسته‌اند، اساسا نیاز به تبلیغی علیه خود از سوی مخالفان‌شان ندارند.

▫️فعالان محیط زیست هشدار می‌دهند که نقطه کوهستان جنوبی مشهد را تخریب نکنید و جاده‌سازی نکنید اما بدون توجه به این هشدارها به کارشان ادامه دادند و نتیجه سیل دهشتناک دیروز در مشهد بود که جان چند هموطن ما را همراه تخریب‌ها و خسارات بسیار گرفت.

▫️به مسجدی  در اصفهان هجوم می‌برند که به جای اینکه پشت سر امام جماعت مقبول خودتان نماز بخوانید پشت سر امام جماعتی که ما تعیین می‌کنیم، نماز بخوانید. یعنی جهش از حجاب اجباری به نماز اجباری. از اولین اختلاسی که صورت گرفت و جامعه انتظار داشت این روند باید به تدریج متوقف شود اما بالعکس شتاب اختلاس‌ها طی سالهای اخیر هم به لحاظ تنوع و گونه‌شناسی اختلاس و هم به لحاظ میزان کمی، سیر نجومی را طی کرد.

▫️در انتخابات همیشه مرسوم چنین بود که با حذف همه مخالفان نظام، بین خودی‌ها رقابتی حداقلی صورت بگیرد اما آن هم به تدریج، به امری زایل و زائد تبدیل شد و بالکل تعطیل شد. جانبازان شیمیایی که دنبال عدم تامین داروهای نایاب و گران‌قیمت، دست به اعتراضی می‌زنند با ضرب و شتم از آنها پذیرایی می‌شود.

▫️کارگران و معلمان که در گفتمان‌های رسمی تجلیل می‌شوند، به محض مطالبه صنفی دارای پرونده امنیتی می‌شوند یا در خیابان‌ها سرکوب می‌شوند. اعتراض در هر قالب قلمی و کلامی حتی حداقلی و در حد مشاوره برای حل مشکلات این نظام از سوی خودی‌ها هم تحمل نمی‌شود و به توطئه و خاستگاه دشمن و نفوذ آنها تعبیر می‌گردد.

▫️دختران و زنان را به شکل‌های مختلف در خیابان می‌زنند و علی‌رغم بازخوردهای بسیار منفی آن در جامعه، در صورت انتشار آن تصاویر، گفته می‌شود آن مامور خاطی مجازات می‌شود‌؛ اما این رذیله نه تنها متوقف نمی‌شود، بلکه با شتاب بیشتر ادامه می‌یابد‌. در شرایطی که این نظام، انواع و اقسام بحران‌ها را در حوزه اقتصاد و اجتماع و فرهنگ و محیط زیست تجربه می‌کند، اساسا نمی‌پذیرد که با چند نفر کارشناس خبره این حوزه‌ها گفتگو کند تا از بحران‌های خود بکاهد،

▫️اگر جامعه‌شناسی تحلیلی علمی از شرایط جامعه ارائه دهد و خبر از وقوع شکاف‌های قومی، فکری و عقیدتی و فرهنگی در جامعه بر اثر ناکار آمدی سیاست‌ها دهد، به جای تغییر رویکردها، صاحب اندیشه باید به واسطه صرفا توصیف وضعیت موجود، مجازات شود. اگر خواننده‌ای با تولید کلام و واژه به مخالفت با سیاست‌های حکومتی بپردازد، به اعدام محکوم می‌شود و بعد که جامعه تمام قد در برابر این حکم می‌ایستد، بالاترین راس قوه قضاییه می‌گوید: قضات باید ابعاد داخلی و بین‌المللی احکام را لحاظ کنند.

▫️امام‌جمعه‌ای بعد از افشای مسئله زمین‌خواری اول به تمام منکر آن می‌شود و آن را به توطئه دشمنان نسبت می‌دهد؛ بعد که اسنادش منتشر می‌شود موضوع را به سوء استفاده نزدیکان خود تقلیل می‌دهد و بعد در میان این همه بازخوردهای منفی دوباره به نماز جمعه می‌رود تا راه تقوی و پرهیزکاری و تحجد و قناعت و رضایت را به همگان بیاموزد.

▫️هواپیمای اوکراینی ساقط می‌شود و ۱۷۶ انسان بی‌گناه قربانی می‌شوند، از خلبان تا کارشناس‌های به اصطلاح در این حوزه را به «بنگاه بانگ و رنگ» می‌آورند تا ثابت کنند امکان ندارد این هواپیما با موشک ساقط شده باشد.خلبان مورد وثوق که کاپیتان و مهندس پرواز است مدعی می‌شود آسمان ایران برای تمام خطوط هوایی امن است و سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی هیچ ارتباطی به تنش‌های موجود بین ایران و آمریکا ندارد. بنابر شواهد، انفجاری در داخل رخ نداده و موتور هواپیما آتش گرفته که احتمالا خلبان نتوانسته آن را کنترل کند. چهار روز بعد اطلاعیه رسمی صادر می‌شود که با خطای انسانی هواپیمای اوکراینی ساقط شده است.

به راستی چنین نظامی با چنین رویکردی اساسا چه نیازی به تبلیغ علیه خود دارد وقتی با تمام قوا برای تبلیغ علیه خود هر روز برنامه تازه‌تری دارد؟