
وزیر کشور جدید بریتانیا تاکید کرد که ایجاد یک فرماندهی جدید امنیت مرزی را در دیدارهای اولیه خود با مسئولان، در اولویت قرار خواهد داد.کییر استارمر، نخستوزیر جدید بریتانیا در نخستین روز نخستوزیری خود، طرح اخراج پناهجویان به رواندا را لغو کرد.
بر اساس گزارش روزنامه بریتانیایی «تلگراف»، اعضای حزب کارگر تاکید کردند که طرح حزب محافظه کار برای اخراج پناهجویانی که به طور غیرقانونی وارد بریتانیا شدهاند به رواندا، عملاً طرحی «مرده» بود.
مهاجرت غیرقانونی
مهاجرت غیرقانونی، یکی از اولویتهای اصلی دولت جدید است. انتظار میرود روند مهاجرت به بریتانیا با قایقهای کوچک در تابستان سال جاری، مشاهده شود.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه، که گمان میرود ایفاگر نقشی کلیدی در برنامههای حزب کارگر برای حل و فصل این مسئله باشد، اولین رهبر در سطح جهانی بود که شامگاه پنجشنبه با استارمر تماس گرفت و با او صحبت کرد.
ایوت کوپر، وزیر کشور جدید بریتانیا نیز جمعه اعلام کرد که یکی از اولین وظایف دولت، « حفظ ایمنی مرزهای ما است».
وزیر کشور جدید تاکید کرد که ایجاد یک فرماندهی جدید امنیت مرزی را در دیدارهای اولیه خود با مسئولان، در اولویت قرار خواهد داد.
طرح رواندا
طرح رواندا ابتدا از سوی بوریس جانسون، نخستوزیر پیشین اعلام شد و توسط لیز تراس و ریشی سوناک ادامه یافت.
این طرح به دلیل نبردهای طولانی دادگاهی به تعویق افتاد و هنوز هم هیچ پروازی برای انتقال پناهجویان به رواندا انجام نشده است، اما عملا به عرصه نبرد اساسی در جریان مبارزات انتخاباتی تبدیل شد و استارمر متعهد شده بود که طرح اخراج پناهجویان به رواندا را لغو کند.
طبق گفته یکی از آگاهان امور حزب کارگر به «تلگراف»، این طرح اکنون عملا در حکم «مرده» است.
این منبع گفت: «اگر ریشی سوناک براین باور بود که طرح رواندا موفق خواهد شد، فراخوان برگزاری انتخابات را نمیداد. این یک ترفند بود و سوناک نیز به این حقیقت اذعان کرده است».
امکان خروج از قرارداد
بریتانیا میتواند با فسخ قرارداد از طریق یک بند نقض که به هر دو کشور امکان میدهد از آن خارج شوند، به طرح رواندا پایان دهد.
بر اساس این بند، دولت بریتانیا از تاریخ شروع اجرای این شرط، مجبور به بازپرداخت هیچ گونه پرداختی دیگری نخواهد بود.
پیروزی قاطع حزب کارگر
حزب کارگر پنجشنبه در انتخابات پارلمانی بریتانیا به پیروزی قاطع دست یافت و ریاست دولت این کشور را بعد از 14 سال از حزب محافظهکار پس گرفت.
نتایج نظرسنجی منتشر شده توسط شبکههای تلویزیونی بریتانیا نشان داد که حزب کارگر (چپ میانه)، 411 کرسی از 650 کرسی مجلس عوام را به دست آورد. این نتیجه، بسیار جلوتر از محافظه کاران است که سهم آنها در بدترین نتایج انتخابات برای این حزب از آغاز قرن بیستم، به 120 کرسی محدود شد.