خانه / اخبار مهم روز / سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای: «جزایر کوک» به بازیگر مهمی در قاچاق نفت ایران تبدیل شده است

سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای: «جزایر کوک» به بازیگر مهمی در قاچاق نفت ایران تبدیل شده است

سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای، پنجشنبه ۱۱ مرداد، گزارش خود از وضعیت انتقال نفت ایران توسط نفت‌کش‌ها در ماه ژوئیه را منتشر کرد.

این گزارش می‌گوید نفت ایران که تحت تحریم‌های بین‌المللی قرار دارد، توسط نفت‌کش‌هایی با پرچم کشورهای دیگر به نقاط مختلف جهان حمل می‌شود.

اتحاد علیه ایران هسته‌ای با اشاره به کارزار جهانی خود برای مقابله با قاچاق نفت ایران توسط این نفت‌کش‌ها، می‌گوید از ابتدای سال میلادی جاری، پاناما حدود ۱۰۹ کشتی را از فهرست نفت‌کش‌های ثبت شده در این کشور حذف کرده است. این کشتی‌ها با استفاده از پرچم پاناما در انتقال نفت تحریم شده ایران به خریداران مشارکت داشتند.

اما به گفته اتحاد علیه ایران هسته‌ای، «جزایر کوک»، کشور کوچک جزیره‌ای در اقیانوس آرام جنوبی که در ارتباط آزاد با نیوزیلند است و حدود ۱۵ هزار جمعیت دارد، به بازیگر مهمی در این عرصه تبدیل شده است.

جزایر کوک در سال میلادی جاری بیشترین کشتی‌ها را در فهرست خود ثبت کرده و پرچم این کشور را در اختیار آنها قرار داده است.

براساس آمار این سازمان، جزایر کوک حدود ۳۵ نفت‌کش را که در انتقال نفت ایران مشارکت داشتند، ثبت و پرچم خود را در اختیار آنها قرار داده است.

کوموروس، پالائو، باربادوس، و گابون، در رتبه‌های بعدی سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای قرار دارند.

به گفته این سازمان، عرضه راحت پرچم کشورهایی مانند جزایر کوک، بخش ضروری از تجارت غیرقانونی نفت جمهوری اسلامی است و به تهران اجازه می‌دهد که با استفاده از این خدمات، نزدیک به دو میلیون بشکه نفت در روز صادر کند. چین، بزرگ‌ترین خریدار نفت خام ایران محسوب می‌شود.

براساس آمار موجود، کشتی‌های ثبت شده در جزایر کوک، نقش مهمی در انتقال نفت تحریم شده ایران و‌ روسیه به خریداران در نقاط مختلف جهان دارد.

توانایی جزایر کوک برای جذب تعداد زیادی از این نفت‌کش‌ها، نشان‌دهنده شهرت روزافزون این کشور به عنوان پرچم راحت برای مالکان کشتی‌هایی است که به دنبال فرار از تحریم‌ها هستند.

این نفت‌کش‌ها که اغلب قدیمی‌تر و ناشناس هستند، از روش‌های فریبنده برای فرار از شناسایی و ادامه تجارت در بازارهای نفتی تحریم شده، استفاده می‌کنند.

این در حالی است که جزایر کوک به سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای اطمینان داده است که هنگام ثبت کشتی‌ها، به فهرست تحریم‌های ایالات متحده توجه، و سوابق کشتی، مالک، یا مدیر شرکت، را بررسی می‌کند.

به گفته سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای، جزایر کوک با اجازه دادن به این نفت‌کش‌ها برای انتقال نفت قاچاق ایران تحت پرچم خود، به طور بالقوه فعالیت‌های غیرقانونی را تسهیل، و تلاش‌ها برای اعمال تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی را تضعیف می‌کند.

این سازمان برای حفظ استانداردهای بین‌المللی و اجتناب از همدستی در فرار از تحریم‌ها، از همه کشورها می‌خواهد از ثبت و ارائه پرچم خود به کشتی‌هایی که در انتقال حمل غیرقانونی ایران مشارکت دارند، خودداری، و یا آنها را از فهرست خود خارج کنند.