خانه / اخبار مهم روز / الأزهر برای توقف روند کشتار مسلمانان در میانمار اقدام می‌کند

الأزهر برای توقف روند کشتار مسلمانان در میانمار اقدام می‌کند

احمد الطبیب شیخ الأزهر

احمد الطبیب شیخ الأزهر با انتقاد از سکوت جامعه جهانی در قبال کشتار مردم روهینگیا در میانمار اعلام کرد بر مبنای رسالت دینی، انسانی و اخلاقی، الأزهر اقدامات انسان‌دوستانه‌ای در سطوح عربی، اسلامی و بین‌المللی را رهبری خواهد کرد که به توقف روند کشتار در میانمار بیانجامد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی از قاهره، احمد الطبیب شیخ الأزهر روز جمعه 8 سپتامبر 2017 در سخنانی اعلام کرد که الأزهر برای توقف روند کشتار مسلمانان در میانمار، اقدامات انسان‌دوستانه‌ای در سطوح عربی، اسلامی و بین‌المللی را رهبری خواهد کرد.

به گفته احمد الطبیب مسلمانان روهینگیا در میانمار تنها کسانی هستند که بهای اقدامات وحشیانه دولت این کشور را می‌پردازند. او رفتار دولت میانمار را “رفتار حیوانات وحشی در جنگل” توصیف کرد.

او گفت: «محکوم کردن قتل عام مسلمانان روهینگیا، با روش ناجوانمردانه که رفتار حیوانات وحشی در جنگل را به یاد می‌آورد، بی‌فایده است. درخواست‌های نهادهای بین‌المللی و حقوق بشری برای نجات جان مسلمانان از دست ارتش بورما و دولت میانمار امری بی‌فایده شده که وقت را تلف می‌کند.»

شیخ الأزهر در ادامه افزود: « ما یقین داریم اگر این شهروندان از دین دیگری مانند یهودیت، مسیحیت، بودائی و یا هر دین و مذهب دیگری غیر از اسلام می‌بودند، نهادهای بین‌المللی موضع متفاوت، قوی و سریعی اتخاذ می‌کردند.»

احمد الطبیب گفت: «بر اساس مسئولیت دینی، انسانی و اخلاقی الأزهر الشریف و بنا بر پای‌بندی الأزهر به مسئولیت جهانی‌اش، نمی‌توان در قبال این جنایات غیر انسانی دست به سینه ایستاد. لذا الأزهر الشریف اقدامات انسان‌دوستانه‌ای در سطوح عربی، اسلامی و بین‌المللی را رهبری خواهد کرد که جنایاتی که تنها مسلمانان در میانمار بهای آن را می‌پردازند، متوقف شود.»

به گفته احمد الطبیب الأزهر اینک از همه سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی و سازمان‌های حقوق بشری در سرتاسر جهان می‌خواهد وظیفه خود در به کارگیری اقدامات لازم را برای تحقیق درباره این جنایات و پیگرد فاعلان آن و تحویل آنها به دادگاه بین‌الملل انجام دهند تا به اتهام جنایات جنگی محاکمه شوند.

شیخ الأزهر از جامعه کشورهای عربی، کشورهای عربی شورای همکاری خلیج، اتحادیه اروپا، سازمان ملل و به ویژه شورای امنیت و همچنین از تصمیم‌سازان کشورهای عربی و اسلامی خواست تا همه فشار سیاسی و اقتصادی ممکن را اعمال کنند تا مقامات دولت میانمار را به راه راست و صحیح هدایت کرده تا دست از سیاست تبعیض نژادی و مذهبی دست بکشند.

او همچنین از آنچه “موضع متناقض کسی که در یک دست جایزه صلح نوبل را دارد و با دست دیگر از همه جنایات‌هایی که صلح را در مسیر باد قرار داده، حمایت می‌کند” ابراز تاسف کرد.