سوچی سرانجام خشونت علیه مسلمانان روهینگیا را محکوم کرد

سوچی

رهبر دولت میانمار پس از سکوتی طولانی سرانجام در رابطه با سرکوب اقلیت مسلمان روهینگیا موضعگیری کرد. خانم سوچی طی یک سخنرانی از نقض حقوق بشر سخن گفت و موافقت خود با ورود ناظران بین‌المللی به میانمار را اعلام کرد.

آنگ سان سوچی که در عمل ریاست دولت میانمار (برمه سابق) را برعهده دارد، برای نخستین بار از زمان آغاز ناآرامی‌ها در استان راخین این کشور، اعمال خشونت علیه اقلیت مسلمان روهینگیا را محکوم کرد.

خانم سوچی در جریان سخنرانی عمومی خود در تلویزیون میانمار ضمن اشاره به “نقض حقوق بشر” در استان راخین، همدردی خود را با “تمام انسان‌هایی” ابراز کرد که قربانی تنش‌های اخیر شده‌اند.

رهبر دولت میانمار در عین حال آمادگی خود را برای ورود ناظران خارجی به کشور نیز اعلام کرد و گفت، آنها بایستی خود تصویری از موقعیت پیدا کنند. او در عین حال اعلام کرد که دولت‌اش آماده است “در هر زمانی” جایگاه حقوقی اقلیت روهینگیا را که صدها هزار نفر از آنها در هفته‌های گذشته آواره شده‌اند، بررسی کند. خانم سوچی البته اشاره‌ای به تضمین‌های لازم برای بازگشت آوارگان نکرد.

میانمار کشوری عمدتا بودایی‌نشین است. اعضای اقلیت مسلمان روهینگیا در این کشور، که حدود یک میلیون و صد هزار نفر هستند، از گرفتن حق تابعیت و بسیاری دیگر از حقوق شهروندی محروم‌اند و دولت مرکزی آنها را به رسمیت نمی‌شناسد. این اقلیت مسلمان طبق قانون شهروندی مصوبه دولت وقت برمه در سال ۱۹۸۲ از اقوام تشکیل‌دهنده میانمار محسوب نمی‌شوند.

تلگرام آفتابکاران