خانه / اخبار مهم روز / آغاز واگذاری باریکه غزه به تشکیلات خودگردان فلسطین

آغاز واگذاری باریکه غزه به تشکیلات خودگردان فلسطین

رامی حمدالله، نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین، به همراه یک هیات ۱۲۰ نفره وارد باریکه غزه شد. قرار است او بلافاصله ادارات محلی را از حماس تحویل بگیرد و در آنجا نشست کابینه برگزار ‌کند.
واگذاری اداره امور نوار غزه به دولت تحت رهبری محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین آغاز شد.  سازمان حماس روز یکشنبه اول اکتبر (۹ مهر) وزارت فرهنگ را به دولت وحدت ملی به رهبری رامی حمدالله، نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین واگذار کرد.

روز دوشنبه  (۲ اکتبر/ ۱۰ مهر) رامی حمدالله پس از دوسال وارد نوار غزه شد. نوار غزه تحت کنترل حماس اداره می‌شود. حمدالله در حین عبور از مرز گفت که دولت او بلافاصله اداره نوار غزه را بر عهده می‌گیرد و هیات دولت روز سه شنبه (سوم اکتبر) در نوار غزه نشست برگزار خواهد کرد. به گفته نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین تاسیس یک کشور فلسطین بدون اتحاد کرانه باختری رود اردن و نوار غزه امکان‌پذیر نخواهد بود.

توافق سازمان حماس و جنبش فتح

دو هفته پیش (۱۷ سپتامبر) گروه حماس با واگذاری نوار غزه به دولت محمود عباس موافقت کرد. حماس توافق کرد که کمیته اداری این جنبش را منحل کند و کنترل نوار غزه را به سازمان فتح بسپارد.

حماس: غزه را به دولت عباس واگذار می‌کنیم

سازمان حماس همچنین موافقت خود را با برگزاری انتخابات نیز اعلام کرده است.

توافق حماس با دولت محمود عباس در نتیجه تلاش‌های مصر و گفت و گوی جریان‌ها و گروه‌های فلسطینی حاصل شد.

جنبش فتح و تشکیلات خودگردان فلسطین به ریاست محمود عباس و سازمان ملل از تصمیم حماس استقبال کردند.

از سال ۲۰۰۶ به بعد فلسطینی‌ها موفق به برگزاری انتخابات پارلمانی نشده‌اند. جنبش حماس سال ۲۰۰۷ نوار غزه را با یک سری عملیات نظامی تحت کنترل خود درآورد. سازمان حماس از طرف اسرائیل، آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته می‌شود.

مذاکره برای وحدت حماس و فتح پیش از این نیز بارها انجام گرفته اما تا بحال این مذاکرات به توافق نینجامیده بود.

فلسطینی‌ها خواستار تاسیس یک کشور مستقل فلسطینی در سرزمین‌های کرانه باختری رود اردن، بیت‌المقدس شرقی و نوار غزه هستند.

اسرائیل نوار غزه را محاصره کرده است. در نوار غزه بیش از دو میلیون فلسطینی حدود دو سال است که تحت بدترین شرایط زندگی می‌کنند. قطع برق بخشی از زندگی روزانه مردم شده و به طور متوسط هر خانواده در نوار غزه روزانه دو ساعت برق  دارد. سازمان ملل اعلام کرده است که بخش عمده‌ای از آب آشامیدنی نوار غزه آلوده است.