خانه / اخبار مهم روز / احضار سفیر ایران در آلمان برای پاسخگویی درباره جاسوسی سپاه قدس

احضار سفیر ایران در آلمان برای پاسخگویی درباره جاسوسی سپاه قدس

رسانه‌های آلمان گزارش داده‌اند که وزارت خارجه آلمان، سفیر ایران را برای پاسخگویی درباره جاسوسی سپاه قدس در خاک آلمان را احضار کرده و به او تذکر داده که دولت آلمان قانون‌شکنی در خاک این کشور را تحمل نمی‌‌کند. سفارت ایران در آلمان و وزارت خارجه جمهوری اسلامی تاکنون دراین‌باره سکوت کرده‌اند.

ساختمان وزارت خارجه آلمان در برلین

«زوددویچه‌تسایتونگ»، «ان دی ار» و «وی دی ار» گزارش داده‌اند که پس از آنکه دادگاهی در آلمان اتهام جاسوسی یک دانشجوی پاکستانی ۳۱ ساله به نام سید مصطفی ح را تأیید کرد، وزارت خارجه آلمان، علی ماجدی، سفیر ایران در آلمان را در تاریخ ۲۲ دسامبر ۲۰۱۷ احضار کرده است. این خبر چهارشنبه ۱۹ دی/ ۹ ژانویه در رسانه‌های آلمان بازتاب یافت.

دادگاهی در آلمان سید مصطفی ح، یک دانشجوی پاکستاتی ۳۱ ساله را به اتهام جاسوسی از راینهولد روبه، سیاستمدار آلمانی و رئیس پیشین انجمن آلمان و اسرائیل محاکمه کرد و او را مجرم شناخت. سید مصطفی ح به درخواست سپاه قدس، مسیرهای رفت و آمد روزانه راینهولد روبه را تحت نظر داشته و از او عکاسی می‌کرده است.

به گزارش رسانه‌های یاد شده، وزارت خارجه آلمان کتباً به راینهلود روبه اطلاع داده که علی ماجدی – سفیر ایران در آلمان – را احضار کرده و به او تذکر داده که دولت آلمان، چنین قانون‌شکنی‌هایی را تحمل نخواهد کرد و اقداماتی از این دست در آینده به روابط فی‌مابین لطمه می‌زند.

در نامه وزارت خارجه به روبه با صراحت گفته شده: «دولت آلمان تحت هیچ شرایطی قانون‌شکنی جمهوری اسلامی را تحمل نخواهد کرد.»

وزارت خارجه آلمان در پاسخ به رسانه‌های آلمانی احضار سفیر ایران را تأیید کرده است. سفارت ایران در آلمان اما ترجیح داده در این‌باره سکوت کند.

مصطفی ح – دانشجوی ۳۱ ساله پاکستانی اوایل ژوئیه سال ۲۰۱۶ به ظن جاسوسی و خبرچینی بازداشت شده بود. پیش از آن نیز سازمان اطلاعات و امنیت آلمان متوجه فعالیت‌های او شده بود. این شخص نه تنها مسیر رفت و آمد رئیس پیشین انجمن آلمان و اسرائیل را زیر نظر داشته بلکه یک استاد فرانسوی-‌اسرائیلی را نیز تحت نظر گرفته بوده است. دست به جاسوسی زده داده است. این استاد فرانسوی- اسرائیلی در دانشسرای عالی اقتصاد در پاریس کار می‌کند. ظاهراً هدف از این جاسوسی‌ها شناسایی برخی نهادها و مؤسسات اسرائیلی در خاک آلمان بوده که بعدها اگر لازم شد، هدف عملیات تروریستی قرار گیرند. این اطلاعات در اختیار سپاه قدس قرار می‌گرفته است.