قیام ایران-شماره ۶۸
فراخوان به آزادی سریع و بی قید و شرط دستگیرشدگان
صبح روز یکشنبه ۱۵بهمن، در پنجمین روز اعتصاب کارگران مجتمع نیشکر هفته تپه در شهر شوش، عوامل گارد ویژه ضدشورش، اعزامی از اهواز، کارخانه را به اشغال خود درآورده و کارگران اعتصابی را وحشیانه مورد حمله قرار دادند و دهها تن از آنها را بازداشت و به پاسگاه هفت تپه و به دنبال آن به دادگستری شهر شوش منتقل کردند.
این یورش وحشیانه پس از آن صورت گرفت که کارگران به وعدههای بخشدار رژیم در شوش و همچنین قائم مقام سابق مدیر عامل شرکت، وقعی نگذاشته و اعلام کردند تا رسیدن به خواستهای حقه خود به اعتصاب ادامه خواهندداد.
نیروهای سرکوبگر با کنترل کلیه درهای کارخانه و گشت زنی پیرامون آن از پیوستن کارگران بخش کشاورزی به همکاران خود جلوگیری می کنند. موتورسواران گارد ویژه به منظور ایجاد فضای وحشت در میان کارگران بخش کشاورزی، در مزارع نیشکر جولان میدهند و به تعقیب کارگران پرداخته و مانع نزدیک شدن آنها به کارخانه میشوند، کارگران بخش کشاورزی خشمگین از این وحشیگریها، مزارع موسوم به ۸۰۰ را به آتش کشیدند.
سایر کارگران نیشکر هفته تپه خواستار خروج کلیه نیروهای سرکوبگر از کارخانه شده و اعلام کردهاند؛ حق خواهی کارگران با فشار و تهدید، با بازداشت و زندانی کردن کارگران، متوقف نخواهد شد.
کارخانه نیشکر هفت تپه با نزدیک به شش دهه سابقه که طی سالیان از قطبهای اشتغالزایی و صنعت در خوزستان بوده بر اثر سیاستهای نظام فاسد و ضدکارگر آخوندی و با واگذاری به ایادی رژیم تحت عنوان بخش خصوصی به ورطه نابودی کشیده شده و کارگران آن در شرایط بسیار اسفباری کار و زندگی می کنند. این کارگران از مرداد ماه تا کنون بارها برای دستیابی به حقوق خود دست به اعتصاب زده اتد. در ۱۸ آذرماه ۹۶، کلیه کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه شامل کارگران رسمی، کارگران روزمزد و کارگران کشاورزی، کارمندان شرکت و بازنشستههای نیبرها به دلیل پرداخت نشدن حقوقشان، دست به اعتصاب زدند و جاده منتهی به شرکت را مسدود کردند. این اعتراض پس از شش روز با پرداخت یک ماه از حقوق معوقه و قول مقامات رژیم برای رسیدگی به دیگر خواستهای کارگران به طور مشروط پایان یافت. به دنبال عملی نشدن وعده های مزبور، کارگران بار دیگر در ۲۴دی دست به اعتصاب زدند. پس از آن نیز بار دیگر اعتصاب کارگران از روز ۱۱بهمن آغاز گردید.
مقاومت ایران، با درود به کارگران زحمتکش نیشکر هفت تپه، و فراخوان به عموم کارگران و زحمتکشان برای همبستگی با آنها، از عموم مجامع بین المللی مدافع حقوق کارگران و حقوق بشر به ویژه سازمان بین المللی کار و سندیکاهای کارگران، کمیسر عالی حقوق بشر، گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران و گزارشگر دستگیریهای خودسرانه میخواهد سیاستهای ضدکارگری رژیم آخوندی را محکوم نموده و به اقدامات مؤثر برای آزادی سریع و بیقید و شرط کارگران دستگیر شده مبادرت کند.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۱۵ بهمن ۱۳۹۶ (۴فوریه ۲۰۱۸)