دولت آلمان میگوید به زحمت موفق شده مانع از یک آبروریزی دیپلماتیک بشود: اواسط فوریه سال جاری محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران قصد داشت بعد از شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ، از فرودگاه این شهر به دهلی و از آنجا به مسکو سفر کند. اما شرکتهای نفتی از قبل اعلام کرده بودند که از سوخترسانی به هواپیمای ایرباس وزیر خارجه ایران خودداری میکنند. ظاهراً آنها وحشت داشتند که در فهرست تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا قرار گیرند. سرانجام ارتش آلمان وارد عمل شد و به هواپیمای حامل ظریف سوخت لازم را رساند.
زوددویچهتسایتونگ، شبکههای رادیویی نورددیچهروندفونک و زوددویچه روندفونک شامگاه سهشنبه ۲۷ فوریه/ ۸ اسفند به نقل از دولت آلمان گزارش دادهاند که ارتش آلمان یک تانکر حامل بنزین هواپیما را از اینگولاشتات (در استان باواریا در کرانه رود دونا) برای سوخترسانی به هواپیمای ایرباس حامل وزیر خارجه ایران اعزام کرده است. بعد از آنکه شرکتهای نفتی از سوخترسانی به هواپیمای ظریف خودداری کرده بودند، وزارت خارجه آلمان برای جلوگیری از یک آبروریزی دیپلماتیک دست به دامان وزارت دفاع این کشور شده است.
پیش از توافق هستهای، شرکتهای نفتی از سوخترسانی به هواپیماهای ایرانی در فرودگاههای اروپایی منع شده بودند. بعد از برجام اما این منع برداشته شد. با اینحال به دلیل مخالفت آمریکا با برجام در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، شرکتهای نفتی وحشت داشتند که با سوخترسانی به هواپیمای حامل ظریف، در فهرست تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا قرار گیرند. دولت آلمان اکنون خاطرنشان کرده که سوخترسانی به هواپیماهای ایرانی در فرودگاههای آلمان قانونی است.
ولفگانگ آیشینگر، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ درباره مشکلی که برای محمد جواد ظریف و تیم همراهش در فرودگاه مونیخ پیش آمده گفته است:
«با توجه به وضع بحرانی خاورمیانه، هر طور که درباره تحریمها فکر کنیم، میبینیم که تحریمها نزدیک بود مانع از این شود که با هم گفتوگو کنیم.»
کنفرانس امنیتی مونیخ جمعه ۱۶ فوریه / ۲۷ بهمن با حضور ۵۰۰ سیاستمدار و کارشناس، از جمله ۲۰ نفر از سران کشورها و دهها وزیر در هتل بایریشر هوف آغاز شد. محمد جواد ظریف از مهمانان ثابت مهمترین کنفرانس امنیتی جهان است