اعتراضها در شهر کازرون به طرح تقسیم این شهرستان به دو شهرستان مجزا بالا گرفته است.دوشنبه و سهشنبه ۲۷ و ۲۸ فروردین برای چندمین بار در طی دو ماه گذشته مردم در شهرستان کازرون تجمعی اعتراضی برگزار کردند. نکته متفاوت تجمع ۲۷ فروردین اما حضور امام جمعه شهرستان کازرون به همراه روحانیون این شهر در این تجمع بود. همزمان با تجمع ۲۷ فروردین بازار کازرون تعطیل شد و معترضان با گردهمایی در میدان مرکزی این شهر، خواستار جلوگیری از تقسیم کازرون شدند. رسانههای محلی تعداد معترضان در این گردهمایی را بالغ بر پنج هزار نفر اعلام کردهاند. خطاب بیشتر شعارها حسین رضازاده، نماینده شهرستان کازرون در مجلس شورای اسلامی بود. از این نماینده به عنوان طراح تقسیم کازرون نام برده میشود.
اعتراض مردم کازرون به طرح تقسیم این شهرستان
طرح تقسیم کازرون چگونه است؟
منتقدان میگویند حسین رضازاده، نماینده کازرون در مجلس شورای اسلامی از دو سال قبل تاکنون طرح تقسیم شهرستان کازرون را دنبال میکند. بر اساس این طرح قرار است بخشهای «قائمیه» و «کوهمره نودان» که یکی از آنها زادگاه این نماینده مجلس است، از کازرون جدا شود و با نام «شهرستان کوه چنار» در تقسیمات کشوری به شهرستان جداگانهای تبدیل شود. این طرح در دفتر تقسیمات کشوری به تصویب رسیده و هماکنون در هیأت دولت منتظر تصویب نهایی است.
مردم کازرون میگویند هویت شهر کازرون دهستان شاپور، امامزاده سیدحسین و جنگلهای دشت برم است و نباید در تقسیمات غیر کارشناسی این هویت از دست برود. در مقابل ساکنان چنارشاهیجان نیز با بیان این استدلال که «از نبود امکانات و مراکز اداری در محدوده شهرمان رنج میبریم و با قرار دادن شهر قائمیه به عنوان مرکز شهرستان موجبات پیشرفتهای عمرانی فراهم میشود، اشتغال با ایجاد ادارات شهر رونق میگیرد و از تصادفات جادهای در رفت آمد به مرکز شهرستان فعلی کاسته میشود» خواستار جدایی از شهرستان کنونی کازرون هستند. در طرف دیگر این کشمکشها بخش کوهمره نودان قرار دارد. ساکنان این بخش با دفاع از طرح تقسیم اما معتقدند رویه کنونی اشتباه است و مسئولان قائمیه تنها به فکر پیشرفت خودشان هستند. یک از معتمدان بخش کوهمره نودان به یک وبسایت محلی گفته است:
«برخی میخواهند با اسم و رسم کوهمرهنودان پیشرفت کنند در حالی که حاضر نیستند ادارت و مراکز خدماتی و تقسیم مدیران در محدوده مشترک هر دو بخش شکل گیرد و تمامیتخواه هستند.»
حسین رضازاده نماینده شهرستان کازرون کیست؟
حسین رضازاده
حسین رضازاده، نمایندهی دوره دهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه کازرون در استان فارس است. او که به عنوان نامزد مستقل در انتخابات شهرستان کازرون رأی آورد، متولد ۳۰ شهریور ۱۳۴۷ در شهر قائمیه بخش چنارشاهیجان از توابع شهرستان کازرون است.
او یک برادر خود را در جنگ هشت ساله با عراق از دست داده و جز خانواده شهدا محسوب میشود. خود رضازاده نیز کمتر از یک سال سابقه حضور در این جنگ را دارد. او کار دولتی خود را به عنوان کارمند رسمی اداره مخابرات استان فارس در اداره مخابرات شهرستان کازرون آغاز میکند و پس از ازدواج در سال ۱۳۷۱ که حاصل آن دو فرزند پسر و یک دختر است، در دانشکده حقوق و علوم قضائی تهران پذیرفته و بعد از پایان تحصیلات دانشگاهی در سطح کارشناسی و یک سال کارآموزی قضائی در سال ۱۳۷۷ به عنوان قاضی تحقیق در دادگستری استان کهگیلویه و بویر احمد مشغول به کار میشود.
در سال ۱۳۸۸ او به سمت رئیس شعبه سوم دادگاه تجدید نظر و کیفری استان کهگیلویه و بویر احمد منصوب شد و تا پیش از راهیابی به مجلس در همین سمت مشغول به کار بود.
نام او پیشتر یکبار در جریان سلفی نمایندگان با فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سفرش به ایران سر زبانها افتاده بود. شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی شهرستان کازرون با انتشار نامهای سرگشاده به حسین رضازاده که دوربین به دست در تصاویر دیده شده بود، از او خواست «بدون فوت وقت از مردم این شهرستان عذرخواهی کند.» حسین رضازاده عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس و همچنین نایبرئیس کمیسیون معلولان است. حسین رضازاده از اسفند سال ۹۶ به عنوان رئیس مجمع نمایندگان استان فارس انتخاب شده است.
در جریان اعتراض اخیر به طرح این نماینده برای تقسیم کازرون انتقادها از او تا آنجا پیش رفته که اهالی کازرون در نامهای به رئیس مجلس شورای اسلامی از علی لاریجانی خواستند به صورت نیابتی نمایندگی کازرون در مجلس را بپذیرد.
تجمع اعتراضی در کازرون
تجمع اعتراضی امروز نیز همچون روز گذشته در مقابل فرمانداری کازرون برقرار بود. اعلام شده که چهارشنبه ۲۹ فروردین معاون سیاسی استانداری فارس برای معترضان سخنرانی خواهد کرد.
فیلمی از تجمع ۲۸ فروردین کازرون:
روز گذشته همزمان با برگزاری تجمع در میدان مرکزی کازرون، محمد خرسند، امام جمعه کازرون و ابراهیم استوار میمندی سرپرست فرمانداری این شهرستان در بین معترضان حضور داشتند. آنها در سخنانی جداگانه به معترضان اطمینان دادند که پیگیریهای لازم را انجام خواهند داد.
ابراهیم استوار میمندی، سرپرست فرمانداری کازرون خطاب به معترضان گفته است از طریق استاندار فارس نارضایتی ساکنان کازرون از طرح تفکیک شهرشان را به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری اسلامی منتقل کرده است. او همچنین به معترضان اطمینان داده که دولت کار کارشناسی برای بررسی طرح تفکیک کازرون را در دستور کار قرار داده، چنانکه در نهایت رضایت عمومی جامعه تأمین شود.
حجتالاسلام محمد خرسند، امام جمعه کازرون هم در این تجمع اعلام کرد پنجشنبه هفته جاری با علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی دیدار خواهد داشت و به صورت مستقیم خواسته اهالی شهرستان را به او منتقل خواهد کرد. امام جمعه کازرون همچنین به معترضان حاضر در مقابل فرمانداری اطمینان داد در صورت عدم اعمال خواسته مردم و تصویب طرح تقسیم کازرون، خودش نیز با معترضان همقدم خواهد شد.
فیلمی از تجمع ۲۷ فروردین کازرون:
یحیی هاشمی، مدیرکل سیاسی استانداری فارس نیز در جمع معترضان به طرح تقسیم کازرون در مقابل فرمانداری گفته است که از طرف استاندار ماموریت یافته در بین معترضان حضور یابد و شهادت دهد که استاندار فارس شخصاً موضوع را پیگیری میکند و مسئولان کشور را هم در جریان قرار داده است.
۲۷ فروردین- تجمع مردم کازرون
سعید جلالی، سرپرست تقسیمات کشوری وزارت کشور، هفته گذشته به شهرستان کازرون سفر کرده و در این سفر گفته است: «صدای معترضان و مطالبات مردم را در این سفر شنیدهایم و امیدواریم که کاری انجام شود که با حفظ هویت تاریخی و فرهنگی شهرستان کازرون، توسعه همه جانبه این شهرستان را به دنبال داشته باشد.»
در استان فارس اعتراض به تقسیمات جدید کشوری سابقه دارد. خبر شهرستان شدن بخش گراش در بهمن ۱۳۸۸ باعث بروز ناآرامیهایی در شهرستان لار شد. فاصله میان این دو بخش بسیار کم است و برخی از اهالی لار به شهرستان شدن و جدایی گراش اعتراض داشتند. لامرد و خنج نیز بخشی از شهرستان لار بودند که لامرد از آن جدا شد. چند سال پیش از آن نیز خنج از شهرتان لارستان مستقل شد.
سهشنبه ۲۱ فروردین نیز صدها تن از مردم کازرون در اعتراض به طرح تجدید تقسیمات کشوری مقابل فرمانداری کازرون تجمع کرده بودند. این تجمع همزمان بود با ورود کارشناسان وزارت کشور به فرمانداری کازرون و بررسی طرخ تفکیک مناطقی از کازرون بود.
در جلسه ۲۱ فروردین که طبق وعده استاندار فارس به معترضان جهت بازبینی طرح برگزار شد به خبرنگاران اجازه ورود داده نشد. به گفته معترضان نماینده وزارت کشور در پایان جلسه تاکید کرده بود هنوز طرح نهایی وجود ندارد و قرار است با در نظر گرفتن خواستهای معترضان طرح تازهای تهیه شود.