معین عبدالملک نخست وزیر دولت قانونی یمن یکشنبه 8 مارس 2020 گفت که او از سخن گفتنها درباره رایزنیها در سایه تنشزایی شبهنظامیان کودتاگر حوثی و ادامه مخالفتشان با اجرای توافق استکهلم، شگفتزده شده است.
نخست وزیر یمن، سخن گفتن درباره رایزنیها در غیاب وجود تحرک بینالمللی فعال برای فشار بر شبهنظامیان حوثی و رژیم ایران حامی آنها برای اجبارشان به تن دادن به راهحلی سیاسی را بیمعنی دانست.
خبرگزاری رسمی یمن از نخست وزیر دولت قانونی یمن نقل کرد که گفته فراخوانهای سازمان ملل متحد و بینالمللی برای کاهش تنشها، باید متوجه شبهنظامیان کودتاگر حوثی شده و آنها را ملزم کند، شبه نظامیانی که با استفاده از آتشبس اعلام شده در الحدیده به موجب توافق استکهلم، جبهههای جدیدی را گشوده و فاجعه انسانی در یمن را که حوثیها باعث آنند، عمیقتر کردهاند.
این اظهارات معین عبدالملک اولین واکنش دولت قانونی یمن به فراخوانهایی است که از سوی مارتن گریفتس فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن و به منظور برقراری آتشبس و کاهش تنشهای نظامی اعلام شده است.
مارتن گریفتس روز شنبه در سفر به استان مأرب برای کاهش تنشها و درگیریها میان نیروهای دولتی و شبهنظامیان کودتاگر حوثی در مناطق الجوف و شرق صنعا پایتخت، فرخوان داده بود.
از سویی اظهارت معین عبدالملک نخست وزیر دولت قانونی یمن طی دیدارش با کانگ یونگ سفیر چین در یمن مطرح شد.
در این دیدار دو طرف آخرین تحولات یمن در سایه تنشزاییهای شبهنظامیان کودتاگر حوثی و تاثیر آن اوضاع در پیچیدهتر شدن تلاشها برای رسیدن به راهکار سیاسی و نقش محوّل شده بر چین و جامعه بینالمللی در این زمینه به بحث و گفتوگو پرداختند.
از سویی فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن طی سفر به استان مأرب خواستار کاهش تنشها میان نیروهای دولتی و گروه شبهنظامی حوثی و همچنین ازسرگیری روند سیاسی در یمن شده بود.
گریفتس در اینباره گفت: «یمن به نقطه عطف خطرناکی رسیده است، که یا باید صدای تفنگها خاموش شود و روند سیاسی از سرگرفته شود یا اینکه کشور مجددا به سوی جنگ و درد و رنج گستردهای پیش رود».
گریفتس گفت: «روح ماجراجویانه نظامی و تلاشها برای تحقق دستاوردهایی از طریق به دست گرفتن کنترل زمین کارساز نیست، زیرا که در آن جنگ نمیتوان از طریق نظامی و در میدان نبرد به پیروزی رسید».
فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن همچنین گفت که هیچگونه جایگزینی برای راه حل سیاسی که بتوان از طریق مذاکره و ازسرگیری زودهنگام روند صلح به آن رسید، وجود ندارد.