شهر مذهبی بنی براک عملا قرنطینه شده است. بیتوجهی یهودیان حریدی و ارتدکس به افزایش شمار مبتلایان به کرونا منجر شده است. میزان ابتلا به بیماری کرونا در شهرها و محلات مذهبی اسرائیل هشت برابر دیگر نقاط این کشور است.
شهر مذهبی بنی براک و محلات مسکونی یهودیان ارتدکس اسرائیل به کانونهای شیوع اپیدمی کرونا تبدیل شدهاند. پلیس با کمک ارتش عملا راههای ورودی و خروجی شهر بنی براک را مسدود کرده است.
با وجود این اقدامات، بیاعتنایی یهودیان محافظهکار به توصیهها و مقررات دولت اسرائیل به افزایش شتابان موارد ابتلا به بیماری کرونا در محلات بهشدت مذهبی اسرائیل منجر شده است.
سایت “تاگسشاو” وابسته به شبکه یک تلویزیون آلمان گزارشی از شیوع مهارگسسته بیماری کرونا در محلات مسکونی یهودیان ارتدکس در اسرائیل حکایت دارد.
شهر بنی براک، با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، مهمترین شهر مذهبی اسرائیل به شمار میآید. این شهر که در استان تلآویو واقع است محل سکونت یهودیان ارتدکس است. ظرف روزهای گذشته، پلیس با خودروهای خود در خیابانهای این شهر گشتزنی کرده است.
ماموران با استفاده از بلندگو از اهالی درخواست کردهاند در خانههای خود بمانند و تنها با هدف خرید یا مراجعه به پزشک خانههای خود را ترک کنند.
بیتوجهی مردم به مقررات باعث شده که پلیس با کمک ارتش شهر را مسدود کند و دهها پست نگهبانی در نقاط مختلف این شهر ایجاد کند.
هزار مامور پلیس در همراهی با ارتش این کشور بر آمدوشد در بنی براک نظارت میکنند. افزون بر آن، ارتش اسرائیل با بهرهگرفتن از پهپاد نیز بر رعایت مقررات رفت و آمد از سوی مردم نظارت دارد.
مقاومت نیروهای مذهبی
اهالی مناطق بهشدت مذهبی اسرائیل توصیهها و مقررات وضع شده از سوی دولت این کشور را نمیپذیرند و همچنان در مراسم و کلاسهای مدارس دینی شرکت میکنند.
برای یهودیان متعصب، سخن خاخامها مهمتر از قوانین دولتی است. جوانان بنی براک حتی نیروهای پلیس را “نازی” خطاب میکنند. کار به جایی رسیده است که بنا بر ارزیابی کارشناسان این احتمال وجود دارد که ۴۰ درصد از مردم شهر بنی براک به بیماری کرونا مبتلا شده باشند.
بهویژه وضعیت شهروندان سالمند این شهر باعث نگرانی مسئولان شده است. دولت تلاش دارد تا ۴۵۰۰ نفر از شهروندان مسنتر از ۸۰ سال را از بنی براک خارج کرده و در هتلها اسکان دهد.
نفتالی بنت، وزیر دفاع اسرائیل از شیوع بیماری کرونا در بنی براک سخن گفته و مقاومت سالمندان را چالشی برای دولت دانسته است. او گفته است: «خطر جانی سالمندان این شهر را تهدید میکند. از این رو، ارتش پا به میدان نهاده است. وظیفه آنان خارج کردن افراد سالخورده از این منطقه است.»
جدی نگرفتن خطر کرونا
شهروندان مذهبی و ارتدکس اسرائیل مدتها خطر شیوع این بیماری را جدی نگرفتند. بر خلاف توصیه دولت در کنیسهها گرد هم آمدند و کلاسهای دینی خود را برگزار کردند.
هشدارهای پلیس و مقامات دولتی نیز به گوش خیلی از آنها نرسیده بود. نزد یهودیان ارتدکس استفاده از تلفنهای همراه، اینترنت و رادیو و تلویزیون حرام و قدغن است.
بن حیم، کارشناس مسائل دینی در کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل گفته است که نیروهای متعصب اکنون میتوانند دریابند که تورات آنها را در برابر ویروس حفاظت نمیکند.
گفته میشود که شتاب شیوع به بیماری کرونا در مناطق مذهبی اسرائیل هشت برابر بیش از دیگر نقاط این کشور است.