سوئد برخلاف بسیاری از کشورهای اروپایی در برابر اجرای سیاست قرنطینه و اعمال محدودیت در ارتباطات اجتماعی مقاومت کرده است.
دولت به سوئدیها توصیه کرده است که در صورت امکان از خانه کار کنند و از حضور در مکانهای شلوغ مانند رستورانها خودداری کنند اما از اعمال محدودیتهای رسمی جلوگیری کرده است.
در مقابل، همسایگان سوئد یعنی دانمارک، فنلاند و نروژ از جمله نخستین کشورهای اروپایی بودند که با آغاز شیوع ویروس کرونا اجرای سیاست قرنطینه را در پیش گرفتند.
دانمارک دومین کشور اروپایی بود که اعمال محدودیتهای عمومی را از ۱۱ مارس شروع کرد و نروژ هم اجرای این سیاست را یک روز بعد اجرا کرد و فنلاند نیز از ۱۷ مارس به جمع کشورهای قرنطینه شده اروپا پیوست.
در نتیجه دانمارک با ۵.۶ میلیون نفر جمعیت تاکنون ۵۹۹۶ مورد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ گزارش کرده که از میان آنها ۲۶۰ جان خود را از دست دادهاند. این کشور اعلام کرده که با غلبه بر شیوع شتابان ویروس کرونا قصد دارد از ۱۵ آوریل مدارس را بازگشایی کند.
نروژ ۵.۳ میلیون نفری نیز ۶۴۰۹ مبتلا و ۱۱۹ فوتی داشته و قصد دارد از ۲۰ آوریل مدارس و یک هفته بعد از آن، مهد کودکها را دوباره باز کند. در میان جمعیت ۵.۵ میلیون نفری فنلاند هم تنها ۲۹۰۵ به ویروس کرونا دچار شدهاند و شمار قربانیان آن نیز ۴۹ تن بوده است.
هشدار متخصصان چینی: روش قرنطینه اکثر کشورها غلط است
اما در سوئد شرایط متفاوت است. هر چند در این کشور ۱۰.۲ میلیون نفری شمار مبتلایان به ویروس کرونا ۱۰ هزار و ۱۵۱ نفر است ولی از این میان ۸۸۷ تن تاکنون جان خود را از دست دادهاند. بدین ترتیب شاید نسبت مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در این کشور نسبت به همسایگانش چندان بالاتر نباشد ولی میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری در سوئد به وضوح بیشتر است. با این حال دولت سوئد اعلام کرده که صرفاً به انتشار توصیههای بهداشتی اکتفا خواهد کرد.