خانه / اخبار مهم روز / چارلی وایمرز نماینده سوئد در پارلمان اروپا: شمارش معکوس برای جمهوری اسلامی آغاز شده است

چارلی وایمرز نماینده سوئد در پارلمان اروپا: شمارش معکوس برای جمهوری اسلامی آغاز شده است

روشنک آسترکی – چارلی وایمرز سیاستمدار سوئدی و نماینده سوئد در پارلمان اروپا در ماه‌های گذشته مواضع محکمی در مقابل جمهوری اسلامی گرفته و از مردم معترض در ایران حمایت کرده است.

او نوامبر ۲۰۱۹ همزمان با اعتراضات سراسری آبان در ایران در نطقی خطاب به فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی وقت اتحادیه اروپا گفت: «خانم موگرینی بجای کرنش به آخوندها و ادامه توافق شکست‌خورده هسته‌ای که فقط به رژیم ایران کمک می‌کند، باید روحیه مردم ایران را تقویت کند.»

او در بخش دیگری از نطق خود گفت: «ما اروپایی‌ها از صمیم قلب به مردم شجاع ایران می‌پیوندیم و فریاد می‌زنیم، «جمهوری اسلامی نمی‌خوایم، نمی‌خوایم.»

گروه محافظه‌کاران و اصلاح‌طلبان اروپا که چارلی وایمرز از اعضای آن است دسامبر گذشته با صدور قطعنامه‌ای سرکوب خشونت‌بار معترضان در ایران را محکوم کرد.

این قطعنامه سرکوب معترضان در آبان ۹۸ را «خشن‌ترین سرکوب معترضان در چهل سال اخیر» و قطع سراسری اینترنت در ایران را «نقض آشکار آزادی بیان» توصیف کرد.

این قطعنامه که حمایت همه گروه‌های سیاسی این پارلمان را به همراه داشت از جمهوری اسلامی خواسته بود بازداشت‌شدگان و زندانیان سیاسی بدون قید و شرط آزاد شوند و حقوق مردم ایران برای برگزاری تجمعات اعتراضی و آزادی بیان از سوی نظام به رسمیت شناخته شود. این قطعنامه همچنین خواستار تحقیقات مستقل درباره جنایات آبان و محاکمه مسئولان این فجایع شده بود.

چارلی وایمرز همچنین در هفته‌های گذشته به استفاده از پرچم جمهوری اسلامی از سوی ‌سی‌ان‌ان و در خبری مربوط به اعدام نوید افکاری واکنش نشان داد.
چارلی وایمرز با پین پرچم شیروخورشید نشان ایران

او با انتشار توئیتی با محکوم کردن این اقدام و انتشار تصویری از پرچم ملی شیروخورشید ایران که از سوی مخالفان جمهوری اسلامی به رسمیت شناخته می‌شود ، نوشته بود که «ما به تلاش برای متقاعد کردن قانونگذاران اتحادیه اروپا برای فشار بر آخوندها ادامه خواهیم داد؛ بطوری که روزی خواهیم دید که ایرانیان آزادیخواه قادرند پرچم دیگری را در خیابان‌های تهران به اهتزاز درآورند.»

کیهان لندن درباره چگونگی حمایت اتحادیه اروپا از اعتراضات مردمی در ایران و همچنین روابط اقتصادی و سیاسی کشورهای این اتحادیه با مقامات جمهوری اسلامی گفتگو کرده است.

– آقای وایمرز، شما از جمله سیاستمداران اروپایی هستید که همواره در کنار مردم معترض در ایران ایستاده‌اید. گروه محافظه‌کاران و اصلاح‌طلبان اروپا، سال گذشته قطعنامه‌ای درباره سرکوب خشن مردم معترض در ایران صادر و از جمهوری اسلامی خواست حقوق مردم ایران برای برگزاری اعتراضات و داشتن آزادی بیان را به رسمیت بشناسد. این قطعنامه همچنین از اتحادیه اروپا خواست تا تحقیقات مستقل در مورد اعتراضات را آغاز کند. این لایحه در ۱۹ دسامبر تصویب شد. لطفا درباره این موضوع ما را به‌روز می‌کنید.

-این قطعنامه که توسط گروه سیاسی من آغاز شده، بیانگر موضع پارلمان اروپا است و همچنان پابرجاست. من و همکارانم همچنان به بیان نکات مختلف منعکس شده در قطعنامه در روابط خود با سایر نهادهای اتحادیه اروپا، کشورهای عضو و رژیم ایران می‌پردازیم.