تلویزیون تیآرتی ترکیه خبر داده است که میت، سازمان اطلاعات ترکیه، اعضای یک شبکه ۱۱ نفره مرتبط با دستگاههای اطلاعاتی ایران که توسط یک قاچاقچی مواد مخدر مدیریت میشد و اقدام به «ربودن یا کشتن مخالفان حکومت ایران میکرد» بازداشت شدهاند.
پیش از این روزنامه واشینگتنپست نیز در گزارشی به نقل از یک مقام اطلاعاتی ترکیه از بازداشت اعضای این شبکه خبر داده بود.
به گزارش تلویزیون تیآرتی ترکیه، این شبکه ۱۱ نفره در آخرین اقدام خود، فرجالله چعب معروف به حبیب اسیود، رهبر پیشین «حرکت النضال»، را به ترکیه کشاند و پس از ربودنش او را به ایران منتقل کرد.
عملیات کشاندن آقای اسیود به ترکیه و ربودن او با کمک همسر سابق او به نام «م.صابرین» صورت گرفته است.
خانم صابرین با وعده راهاندازی صادرات چوب از سوئد و شروع فعالیتهای تجاری مشترک، موفق به کشاندن حبیب اسیود به ترکیه شده است.
در گزارش واشنگتنپست نیز به نام خانم صابرین اشاره شده و آمده بود که با توجه به اینکه حبیب اسیود به شدت مقروض بوده، خانم صابرین قبلا ۱۰۰ هزار یورو به او قرض داده بود.
بر اساس این گزارشها، خانم صابرین پس از پایان عملیات ربودن حبیب اسیود، به تهران بازگشته است.
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی روز ۲۲ آبان با انتشار اطلاعیهای خبر دستگیری حبیب اسیود را تایید کرد و نوشت که «با اقدامات تخصصی و ترکیبی سربازان گمنام امام زمان» این فرد بازداشت شده است.
تلویزیون حکومتی ایران نیز شامگاه ۲۱ آبان ویدئوی کوتاهی از اعترافات آقای اسیود منتشر کرد که در آن میگوید سه نفر از اعضای این گروه در حمله مسلحانه روز ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ به رژه نیروهای مسلح در اهواز نقش داشته است.
گروه «حرکت النضال» که نام دیگر آن «جنبش عربی آزادیبخش الاحواز» است فعالیتهای خود را از سال ۱۳۸۴ شروع کرده و میگوید که برای «استقلال استان خوزستان و جدایی آن از ایران مبارزه» میکند.
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی مدعی است که گروه «حرکت النضال»، یک گروه «تروریستی» است و تحت «حمایت مستقیم سرویسهای اطلاعاتی» عربستان سعودی و اسرائیل قرار داشته و حبیب اسیود را «عامل اصلی» حمله تروریستی خونین ۳۱ شهریور ۹۷ اهواز معرفی کرده است.
بر اساس گزارش تلویزیون تیآرتی ترکیه، شبکه بازداشت شده که در ربودن آقای اسیود نقش داشتهاند، تحت نظر «ناجی شریفی زیندشتی» فعالیت میکند و این قاچاقچی مشهور با دستگاههای اطلاعاتی ایران در ارتباط بوده است.
روزنامه واشینگتنپست هم در گزارش خود به نقش آقای زیندشتی که اکنون متواری شده است، اشاره کرده و نوشته بود که قتل مسعود مولوی وردنجانی نیز با همدستی این قاچاقچی انجام شده است.
مسعود مولوی وردنجانی ۲۳ آبان سال ۹۸، در محله شیشلی استانبول هدف اصابت گلوله قرار گرفت و کشته شد.
او پیش از مرگ دست به افشاگریهایی علیه سپاه و وزارت اطلاعات ایران در فضای مجازی زده بود.
خبرگزاری رویترز همان زمان گزارش داد که دو دیپلمات ایرانی در قتل مسعود مولوی مشارکت داشتند. آمریکا نیز قتل او را به وزارت اطلاعات ایران نسبت داد.
تصویری از مسعود مولوی که در حساب توئیتر او منتشر شده است
بیشتر در این باره:
آمریکا: دخالت مستقیم وزارت اطلاعات ایران در ترور مسعود مولوی در ترکیه
آقای زیندشتی که گفته میشود برای ایران نیز «خبرچینی» میکرده، حدود یک دهه قبل به اتهام قاچاق هروئین در ترکیه بازداشت و زندانی شده بود.
دختر وی نیز سال ۲۰۱۴ در پی یک تیراندازی که احتمال میرود از طرف باند قاچاق رقیب زیندشتی سازماندهی شده بود، کشته شد.
او سال ۲۰۱۸ نیز به اتهام قتل در ترکیه بازداشت شد اما شش ماه بعد دولت ترکیه با اقدامی که جنجالی توصیف شد، وی را آزاد کرد.
بر اساس گزارش واشینگتن پست، گفته میشود بوهران کوزو، معاون رئیسجمهوری ترکیه، که اخیرا از ویروس کرونا جان باخت، در پرونده آزادسازی وی دخالت کرده است.
آقای زیندشتی در جوانی در ایران نیز به اتهام قاچاق مواد مخدر زندانی شده بود و در ۲۰ سالگی با فرار از زندان اوین، به خارج از کشور گریخت.