خانه / اخبار مهم روز / روند ایجاد خیزش‌های مردمی و قیام برضد طالبان در افغانستان همچنان ادامه دارد

روند ایجاد خیزش‌های مردمی و قیام برضد طالبان در افغانستان همچنان ادامه دارد

c

همزمان با افزایش سقوط ولسوالی‌ها به دست گروه طالبان و پیشروی نظامی این گروه در افغانستان، خیزش‌های مردمی ضد طالبانی نیز افزایش یافته و همه روزه افراد بیشتری برضد طالبان قیام می‌کنند. طالبان نیز در پیامی تازه هشدار داده که قیام‌کنندگان، مورد عفو این گروه قرار نخواهند گرفت.

پس از بی‌سرنوشتی گفتگوهای صلح، خشونت در میدان‌های جنگ افغانستان افزایش یافت و طالبان نیز با مشخص شدن جدول زمانی خروج نیروهای بین‌المللی از افغانستان، عملیات‌ نظامی‌شان را افزایش داده که در نتیجه، در ۳ هفته پسین، موفق شدند تا نزدیک به ۴۰ ولسوالی (شهرستان) را در سراسر افغانستان سقوط دهند.

پیشروی‌های اخیر طالبان سبب شده تا نیروهای محلی و مردم مناطق مختلف که از قدرت‌گیری طالبان نگران هستند برضد آنها بسیج شوند و همراه با نیروهای امنیتی افغانستان‌، جنگجویان را دوباره به عقب رانند.

این روند از چند روز پیش و پس از رسیدن طالبان تا دروازه های شهر مزار شریف در شمال افغانستان آغاز شد، به سرعت در قسمت‌های شرقی و غربی افغانستان گسترش یافت و هنوز روند یکجا شدن مردم با نیروهای امنیتی ادامه دارد. آنچه که ظاهرا برای طالبان، گران تمام شده و جلو پیشروی نظامی این گروه را گرفته است.

حالا گروه طالبان در سلسله پیام‌های صوتی که به تاز‌گی منتشر کرده‌اند به ایجاد خیزش‌های مردمی واکنش نشان داده و هشدار داده‌اند که پس از افتادن قدرت به دست طالبان، سازمان‌دهندگان این خیزش‌ها مورد عفو این گروه قرار نخواهند گرفت.

هرچند ریشه‌ی نارضایتی از حکومت کنونی در میان مردم، قوی و محکم است، اما هم‌اینک، آنچه مردم مناطق مختلف را با حکومت یکی کرده، ترس از برگشت طالبان و روزهای سیاه گذشته است.

حکومت افغانستان از بسیج مردم برضد طالبان استقبال کرده و وعده فراهم‌سازی جنگ‌افزار را به خیزش‌های تازه تشکیل مردمی داده است.

بسم‌الله محمدی، سرپرست وزارت دفاع افغانستان نیز چند روز پس از گرفتن مسئولیت رهبری ارتش افغانستان، از رهبران سیاسی و بزرگان قومی خواسته تا اختلافات‌شان را کنار گذاشته و در برابر طالبان متحد شوند.

در کنار مردم، اخیرا رهبران سیاسی و رهبران احزاب نیز فراخوان بسیج ملی داده و بخش‌های مختلف افغانستان درحال ایجاد گروه‌های مسلح ضدطالبانی هستند.

هرچند هم‌اکنون روند مسلح‌سازی مردم با هدف ایستادگی در برابر طالبان انجام می‌شود، اما خیلی‌ها نگران‌اند که همانند ۳ دهه پیش، این تنظیم‌بندی‌ها اختلافات در میان گروه‌های مسلح مردمی و احزاب پر قدرت را جرقه بزند و بار دیگر افغانستان را به سوی جنگ داخلی هدایت کند.