خانه / اخبار مهم روز / اذعان خامنه‌ای به شرط گنجاندن موشک‌ها و مسائل منطقه در مذاکرات برجام; دلیل تعلیق مذاکرات احیای برجام

اذعان خامنه‌ای به شرط گنجاندن موشک‌ها و مسائل منطقه در مذاکرات برجام; دلیل تعلیق مذاکرات احیای برجام

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، اذعان کرد که دلیل تعلیق مذاکرات احیای برجام، شرط طرف آمریکایی برای گنجاندن پرونده موشکی و مداخله‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی است.
خامنه‌ای، امروز چهارشنبه، 6 مرداد 1400، در آخرین دیدار با اعضای دولت حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران گفت: «آمریکایی‌ها در زبان و وعده می‌گویند تحریم‌ها را بر می‌داریم اما تحریم‌ها را برنداشتند و برنمی‌دارند، ضمن آنکه شرط هم می‌گذارند و می‌گویند که باید در همین توافق جمله‌ای بگنجانید که بعداً درباره برخی موضوعات صحبت شود و گرنه توافقی نخواهیم داشت.»
رهبر جمهوری اسلامی پیشتر خواستار لغو راستی آزمایی‌شده یکجا و همزمان تمامی تحریم‌ها علیه ایران شده بود که به گفته ناظران همین خواسته حداکثری از مهمترین موانع رسیدن به توافق در شش دور مذاکرات اتمی محسوب می‌شود.
خامنه‌ای همچنین گفت: «آنها می‌خواهند با گذاشتن این جمله، بهانه‌ای برای دخالت‌های بعدی خود درباره اصل برجام و مسائل موشکی و منطقه‌ای فراهم کنند و اگر ایران حاضر به بحث درباره آنها نشود بگویند توافق را نقض کرده‌اید و توافق، بی‌توافق.»
او به ناخرسندی‌اش از دولت روحانی اشاره نکرد، اما گفت: «هر جا که کارها را منوط به غرب و مذاکره با آن و آمریکا کردید، ناموفق بودید.»
برخی دیپلمات‌های غربی در چند روز اخیر اعلام کردند که کشورهای عضو برجام بازگشت تحریم‌های لغو شده پیشین یا اعمال تحریم‌های جدید علیه مقامات ایرانی در صورت شکست مذاکرات اتمی وین را در دستور کار قرار داده‌اند.
رهبر جمهوری اسلامی با اعلام این که آمریکا تضمینی به ایران برای عدم نقض توافق احتمالی احیای برجام در آینده نمی‌دهد، گفت: «در این دولت معلوم شد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد.»
روزنامه آمریکائی «وال‌استریت ژورنال» اخیرا گزارش داد که ایران به دنبال گنجاندن بندی در توافق هسته‌ای جدید است که ایالات متحده را ملزم به دریافت تأیید سازمان ملل قبل از ترک دوباره توافق می‌کند. درخواستی که به نوشته این روزنامه با قانون اساسی ایالات متحده مغایر است.
تاکنون 6 دور از مذاکرات اتمی وین میان ایران و قدرت‌های جهانی و با حضور غیر مستقیم آمریکا با هدف بازگشت همزمان تهران و واشینگتن به برجام برگزار شده اما به‌دلیل اختلافاتی که «مهم و عمده» شمرده شدند، این گفت‌وگوها به سرانجام نرسیده است. این مذاکرات یک روز پس از اعلام نتایج انتخابات ایران متوقف شد و هنوز معلوم نیست چه وقت از سر گرفته می‌شود.