تعدادی از خبرنگاران و وبسایتهای خبری در جمهوری آذربایجان خبر دادهاند که چند وبسایت مذهبی شیعه نزدیک به جمهوری اسلامی ایران در این کشور غیرقابل دسترسی شدهاند.
به نوشته باکو پست، وبسایتهای ترکیزبان «شیعه» و «اهلالبیت» جزو سایتهای مسدودشده هستند.
همچنین بر اساس این گزارش، چند کانال یوتیوب نیز که مجموعههایی را با هدف «ترویج ایدئولوژی رژیم ایران» پخش میکردند مسدود شدهاند.دولت آذربایجان رسما اطلاعیهای درباره مسدود کردن این سایتها را منتشر نکرده، اما این سایتها از روز شنبه در جمهوری آذربایجان و خارج از کشور، از دسترس کاربران خارج شده است.
جمهوری آذربایجان همچنین روز ۱۳ مهر ماه حسینیه متعلق به نماینده آیتالله علی خامنهای در باکو را بست.
این مسجد با نام «حسینیه اهل بیت ایرانیان مقیم باکو» سالهاست که زیر نظر علیاکبر اجاقینژاد، نماینده آیتالله خامنهای در باکو فعالیت میکند و دفتر خود آقای اجاقنژاد نیز در همین حسینیه قرار دارد.
برخی گزارشهای رسانههای داخلی نیز حاکی است که آقای اجاقینژاد بعد از نزدیک به سه دهه فعالیت در باکو، به ایران بازگشته است.
این اتفاقات در حالی است که طی هفتههای گذشته روابط تهران و باکو به شدت تنشآلود شده و دو کشور ایران و آذربایجان همزمان چندین مانور نظامی در مناطق مرزی انجام دادهاند.
ایران میگوید که جمهوری آذربایجان «اسرائیل را به نزدیکی مرزهای ایران آورده است»، ادعایی که مقامات آذربایجان به دفعات آن را رد کرده و الهام علییف رئیسجمهوری آذربایجان آن را «افترا» نامیده است.
ایران همچنین مدعی شده است آذربایجان قصد تغییر مرزها با ارمنستان را دارد و میخواهد مرز زمینی ایران و آرمنستان را قطع کند.
از طرفی آقای علییف اخیرا ایران را متهم کرد که با همدستی با ارمنستان طی دهههای گذشته از قرهباغ کوهستانی برای قاچاق مواد مخدر استفاده میکرده است. ایران این ادعا را رد کرده است.
چندی پیش نیز پلیس باکو مسجد حسینیه، دفتر نماینده خامنهای، در این شهر را تعطیل کرد.
تنش بین دو کشور در ماههای اخیر و به ویژه پس از بازداشت دو راننده کامیون ایرانی در جمهوری آذربایجان بالا گرفته و جمهوری اسلامی نیز رزمایشی در نزدیکی مرزهای جمهوری آذربایجان برگزار کرد.
مقامهای جمهوری اسلامی از روابط نزدیک جمهوری آذربایجان و اسرائیل به شدت انتقاد کرده و میگویند اسرائیل در روابط دو کشور همسایه «توطئه» میکند.
با وجود آزادی دو راننده ایرانی، تنشها بین دو کشور ادامه دارد و علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، روز شنبه بدون نام بردن از رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه، به اظهارات او درباره این تنش واکنش نشان داد.
اردوغان روز جمعه گفته بود ایران به دلیل روابط جمهوری آذربایجان با اسرائیل وارد موقعیتی نمیشود که باکو را هدف قرار دهد.
او همچنین وجود «آذریها» در ایران را دلیل دیگری برای درگیر نشدن این کشور با آذربایجان اعلام کرده بود.