هلاکت فرمانده ارشد سپاه قدس؛ آماده‌باش اسرائیل در مرزهای شمالی

به گفته نور نیوز، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ایران، ترور حسن صیاد خدایی، «معادلات زیادی را تغییر می‌دهد.»به‌دنبال ترور حسن صیاد خدایی، عضو ارشد سپاه پاسداران در تهران، ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران، گرفتن انتقام او را امری «حتمی» دانست و گفت، مسئولین امنیتی این کشور به صورت «جدی» پیگیر این موضوع هستند.

همزمان منابع «العربیه»، دوشنبه 2 خرداد خبر دادند که اسرائیل در مرزهای شمالی با سوریه و لبنان، حالت آماده‌باش اعلام کرده است.

به گفته این منابع، برای جلوگیری از هرگونه عملیات حزب‌الله در لبنان و یا دیگر شبه‌نظامیان وابسته به ایران از خاک سوریه، اسرائیل نیروهای خود در مرزهای شمالی را در حالت آماده‌باش قرار داده است.این منابع افزودند، با وجود این‌که روسیه در روزهای گذشته، جنگنده‌های اسرائیلی را به‌وسیله سامانه «اس300» مورد هدف قرار داد، اما همچنان حملات علیه مواضع نظامی ایران در سوریه ادامه داشته و تل‌آویو و مسکو به هماهنگی‌های امنیتی در این زمینه ادامه می‌دهند.

ضربه‌ای در روز روشن
رسانه‌های ایران، عصر یک‌شنبه، 1 خرداد گزارش داده بودند که سرهنگ پاسدار «حسن صیادخدایی» توسط سرنشینان یک موتورسیکلت و در مقابل خانه خود، هدف پنج شلیک گلوله قرار گرفته است.

مقامات ایران تاکنون از بیان سوابق حسن صیادخدایی خودداری کرده‌اند اما به گفته رسانه‌های اسرائیلی، او ارتباط نزدیکی با «یگان 840» نیروی قدس سپاه پاسداران داشته است.

پیشتر ارتش اسرائیل نسبت به وجود واحدی به نام «واحد 840» در نیروی قدس سپاه پاسداران ایران هشدار داده بود. به گفته ارتش ارتش اسرائیل این واحد «عملیاتی و نسبتا مخفی» مامور انجام «عملیات تروریستی در برابر اهداف غربی» و «مسئول برنامه‌ریزی و مهیا کردن زیرساخت‌های ترور در خارج از ایران» است.

به گفته ناظران، این ترور که در ساعات روشن روز انجام گرفت، حاوی پیام مستقیمی به تهران بوده است.

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به این «ترور» گفت، کشورهای مدعی مقابله با تروریسم از این اقدام حمایت و یا در برابر آن سکوت کرده‌اند.

خبرگزاری «نور نیوز» رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ایران نیز این اقدام را «عبور بدون محاسبه از خط قرمز» دانست و گفت، ترور خدایی، «معادلات زیادی را تغییر می‌دهد.»

ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران نیز به حمله موشکی اخیر سپاه پاسداران به اقلیم کردستان عراق اشاره کرد و با تکرار ادعای مقامات جمهوری اسلامی گفت، سپاه مقری که در اختیار «موساد» بوده است را منهدم کرده بود.

او در این زمینه افزود، پرونده ترور حسن صیاد خدایی در دست بررسی است و تهران درنظر دارد، در مقایسه با حمله موشکی به اقلیم کردستان عراق، «پاسخ قوی‌تری» به عاملان این ترور دهد.

مجید میراحمدی، دبیر شورای امنیت ایران به صراحت اعلام کرد که اسرائیل عامل این ترور بوده و باید منتظر «سیلی سخت» ایران باشند.

میراحمدی در اظهارات خود، از سیلی سخت با عنوان «انتقام سخت» نیز یاد کرد.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی پیشتر در واکنش به ترور قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس گفته بود، «انتقام سختی» در انتظار عاملان این ترور خواهد بود.

با این وجود، شماری از طرفداران جمهوری اسلامی در رسانه‌های اجتماعی، با انتقاد از عملکرد مقامات این کشور اعلام کرده‌اند، با وجود گذشت بیش از یک سال از این ترور، هنوز «انتقام سختی» در این زمینه صورت نگرفته است.

اسرائیل تاکنون به صورت رسمی واکنشی به ترور حسن صیاد خدایی نشان نداده است.

صیاد خدایی مسئول ضربه به اسرائیلی‌ها در نقاط مختلف جهان بود
اینترنشنال گزارش می دهد که :بنا بر خبری اختصاصی که در اختیار ایران اینترنشنال قرار گرفته، حسن صیاد خدایی در واحد ۸۴۰ نیروی قدس سپاه پاسداران مسئولیت انتخاب، ارتباط‌گیری و استخدام شهروندان غیرنظامی را برای ضربه‌زدن به اسرائیلی‌ها در نقاط مختلف جهان، بر عهده داشته است.

منابع امنیتی اروپایی به ایران اینترنشنال گفته‌اند صیاد خدایی با چندین عملیات علیه شهروندان اسرائیل در آسیا، اروپا و آفریقا مرتبط بوده است.

در یکی از این سلسله عملیات‌ها، روز ۲۴ بهمن ۱۳۹۰ اتومبیل یک دیپلمات اسرائیلی مستقر در دهلی نو هدف بمب مغناطیسی دو موتور سوار ایرانی قرار گرفت. بر اثر انفجار این بمب، همسر این دیپلمات و راننده‌اش به شدت زخمی شدند.همان روز، چند عملیات ناموفق نیز در گرجستان و چند کشور دیگر آسیای میانه علیه اهداف اسرائیلی اجرا شد اما جنجالی‌ترین عملیات، ۲۵ بهمن همان سال در تایلند اجرا شد.

پیش از اجرای عملیات، بخشی از مواد منفجره در خانه این افراد ترکید و یکی از متهمان، در حالی که هنگام فرار می‌خواست بمب بعدی را به سمت پلیس بیاندازد، خود را زخمی کرد و پاهایش را از دست داد.

او که به زندان محکوم شده بود، همراه با دو متهم دیگر هم‌پرونده‌اش پاییز ۱۳۹۹ در مبادله با کایلی مور گیلبرت، پژوهشگر استرالیایی-بریتانیایی، به ایران تحویل داده شدند. تمام این افراد شهروندان غیرنظامی بودند که دوره‌های نظامی کافی ندیده بودند.

سپاه قدس می‌خواست افرادی غیرمرتبط با سپاه را برای این‌گونه عملیات انتخاب کند. به گفته این منبع «وظیفه صیاد خدایی ارتباط‌گیری با خلافکاران، باندهای قاچاق مواد مخدر و گروه‌هایی بود که به نیابت از سپاه، عملیات را اجرا کنند.»

منصور رسولی یکی از این افراد بود که گفته می‌شود صیاد خدایی از طریق ارتباط با او قصد داشت شهروندان اسرائیلی را در ترکیه و آلمان ترور کند.

صیاد خدایی با طرح عملیات در قبرس و آفریقا و همچنین کشورهای شمال اروپا نیز مرتبط بود. به گفته این منبع «یکی از این طرح‌ها با بازداشت دو متهم در سوئد ناکام ماند.»

بر مبنای این اطلاعات، صیاد خدایی با نام مستعار «شکاری» شناخته می‌شد و به زبان‌های محلی و منطقه‌ای، مانند ترکی، کردی و عربی مسلط بود. او اغلب از لباس فرم سپاه استفاده نمی‌کرد و سعی داشت که تا جای ممکن به عنوان یک مامور امنیتی جلب توجه نکند.

منابعی که این اطلاعات را در اختیار ایران اینترنشنال گذاشته‌اند، می‌گویند ماموریت او بیشتر زمانی مهم می‌شد که تصمیم اجرای عملیات در واحد ۸۴۰ نیروی قدس گرفته می‌شد و سپس او در بخش «اجرای عملیات بر روی زمین»، تدارکات مربوط به اقدام‌های ترور را انجام می‌داد.