خانه / اخبار مهم روز / توقیف هواپیمای شرکت ماهان‌ایر در آرژانتین؛ ارتباط برخی خدمه با نیروی قدس

توقیف هواپیمای شرکت ماهان‌ایر در آرژانتین؛ ارتباط برخی خدمه با نیروی قدس

به گفته یکی از نمایندگان پارلمان آرژانتین، دستگاه مسیر‌یاب این هواپیما، بر فراز آسمان آرژانتین خاموش بوده است.دولت آرژانتین یک هواپیمای متعلق به شرکت هواپیمایی «ماهان‌» را با پنج خدمه ایرانی که برخی از آن‌ها به ارتباط با سپاه قدس متهم شده‌اند، در فرودگاه شهر «اسیسا» توقیف کرد.

آنیبال فرناندز، وزیر امنیت آرژانتین در توییتی نوشت: «دولت یک هواپیمای ونزوئلایی را که توسط آمریکا تحریم شده بود را در اسیسا توقیف کرد. پاسپورت پنج خدمه ایرانی آن نیز مصادره شده است.»

رسانه‌های آرژانتینی در این زمینه گزارش داده‌اند، این هواپیما از فوریه سال جاری، هنگامی که توسط شرکت هواپیمایی «ماهان‌» به یک شرکت ونزوئلایی تحت عنوان «امتراسور» منتقل شد، زیرنظر بوده است.

ایالات متحده آمریکا، شرکت هواپیمایی ماهان را به‌دلیل همکاری با تهران در حمایت لجستیکی از فعالیت‌های تروریستی در منطقه تحریم کرده است.

بر اساس این گزارش، هواپیمای بوئینگ 747 توقیف‌شده، قطعات خودرو را برای یک شرکت خودروسازی حمل می‌کرد. به گفته مقامات آرژانتینی، در بررسی‌های انجام‌شده مورد مشکوکی در محموله هواپیما مشاهده نشده است.

این گزارش خاطر نشان می‌کند، علاوه بر 12 خدمه ونزوئلایی این هواپیما، 5 خدمه ایرانی نیز حضور داشتند که برخی از آن‌ها «متهم به ارتباط با نیروی قدس» هستند.

با این حال به گفته رسانه‌های آرژانتینی، هیچ یک از خدمه هواپیما بازداشت نشده‌اند.

جراردو میلمان، نماینده اپوزوسیون آرژانتین در پارلمان این کشور در توییتی نوشت، پرواز این هواپیما از کوردوبا به بوئنوس آیرس در حالی صورت گرفته است که دستگاه مسیر‌یاب این هواپیما، بر فراز آسمان آرژانتین خاموش بوده است.

او در این زمینه ضمن درخواست اطلاعات بیشتر از دولت آرژانتین تصریح کرد: «گویی هواپیما نمی‌خواست ردیابی شود.»

والدو ولف، دیگر نماینده پارلمان آرژانتین نیز در توییتی نوشت: «ما پیشتر متحمل 2 حمله شده بودیم که به گفته دستگاه قضایی ما، توسط ایران صورت گرفته بود. یک هواپیمای ایرانی با ونزوئلایی‌ها در روندی غیرمعمول وارد آرژانتین شده است. تا کی باید سکوت کرد؟»

به گفته رسانه‌های آرژانتینی، بوئینگ 747 شرکت هواپیمایی ماهان، ماه گذشته توجه مقامات کشور پاراگوئه را نیز به خود جلب کرده بود. بر اساس این گزارش، شمار خدمه هواپیما در این نوع پروازها معمولا 6 تا 7 نفر است. اما این هواپیما ماه گذشته با 18 خدمه وارد شهر آسونسیون، پایتخت پاراگوئه شده بود.