نزدیک به هشتاد فیلمساز، بازیگر، نویسنده، و چهره دانشگاهی فرانسه با انتشار بیانیهای با ستایش آزادگی و شجاعت جعفر پناهی، محمد رسولاف و مصطفی آلاحمد در حمایت از مردم معترض، به بازداشت این سه فیلمساز اعتراض کرده و خواستار آزادی فوری آنها شدند.
فیلمسازان، نویسندگان و هنرمندان فرانسوی در بیانیه خود با ابراز خشم از بازداشت، ارعاب و زندانی کردن جعفر پناهی، محمد رسولاف و مصطفی آلاحمد، نوشتند: ما خواهان آزادی فوری همکارانمان و پایان دادن به تمامی محدودیتهای وضع شده برای آنها هستیم.
این بیانیه به امضای نزدیک به هشتاد فیلمساز، بازیگر، اندیشمند و نویسنده و چهرههای دانشگاهی فرانسه از جمله ادگار مورن، کریستین آنگو، کاترین کورسینی، ژانپیر داردن، خاویر بیویس، گوستاو گاوراس، ژاک اودیار و میشل آزاناویسوس رسیده است.
در این بیانیه از جعفر پناهی، محمد رسولاف و مصطفی آلاحمد به عنوان سه هنرمند آزاده نامبرده شده و آمده است: آنها صدای جامعه ایران به ویژه صدای فقیرترین و سرکوبشدهترین بخشهای جامعه ایران بودهاند و از تظاهرات مردمی حمایت کردند که پس از فروریختن ساختمان متروپل آبادان و کشته شدن ۴۳ نفر، برای اعتراض به فساد فراگیر به خیابانها آمده بودند.
آنها اشاره کردند که این تظاهرات به شدت سرکوب شد اما این سه فیلمساز با شجاعت بسیار، با تظاهرات کنندگان همبستگی نشان دادند، خشونت دولتی را به صراحت محکوم کردند و در نامهای سرگشاده از مقامات جمهوری اسلامی خواستند «اسلحه را زمین بگذارند».
نویسندگان این بیانیه افزودند که همبستگی این سه فیلمساز با مردم، در میان خودشان نیز وجود داشت و پس از بازداشت محمد رسولاف و مصطفی آلاحمد، این جعفر پناهی بود که برای پیگیری سرنوشتها به زندان اوین مراجعه کرد اما نیروهای امنیتی خود او را نیز بازداشت کردند.
در بیانیه فیلمسازان و نویسندگان فرانسوی تاکید شده است که «ما باید به سخاوت چشمگیر جعفر پناهی که با علم به تهدید بزرگی که برایش وجود داشت برای آزادی دوستانش خطر کرد، درود میفرستیم.»
آنها تاکید کردند که برای یک نسل کامل از هنرمندان ایرانی و بینالمللی و برای ما فیلمسازان فرانسوی و اروپایی، این سه فیلمساز ایرانی الگو و الهامبخش خواهند بود.
این بیانیه افزود که جعفر پناهی با وجود ممنوعالکار شدن توسط جمهوری اسلامی، در یک دهه گذشته با آثارش راههایی برای فیلمسازی با وجود همه مشکلات، مبارزه با بیعدالتی، حمایت از حقوق زنان و دور زدن خشونتهای یک رژیم توتالیتر ارائه کرد و محمد رسولاف نیز در فیلم خود «شیطان وجود ندارد» همین کار را انجام داد.
نویسندگان این بیانیه به بازداشت فیروزه خسروانی و مینا کشاورز، دو مستندساز، و همچنین ریحانه طراوتی، عکاس مد، نیز اشاره کرده و افزودند: دهها کارگردان و تهیه کننده و مستندساز دیگر نیز در ایران مورد هجوم نیروهای حکومتی قرار گرفتهاند، تلفن، لپ تاپ و هارد دیسک آنها مصادره شده است.
نویسندگان این بیانیه تاکید کردند که همبستگی کامل با همه نویسندگان، هنرمندان و فیلمسازان ایرانی ابراز میکنیم، هنرمندانی که هر روز برای خلق آثار هنری باید بهایی چون آزادی خود را هزینه کنند.
در بیانیه فیلمسازان، نویسندگان و هنرمندان فرانسوی خطاب به سه فیلمسازی بازداشت شده ایرانی، جعفر پناهی، محمد رسولاف و مصطفی آلآحمد و دیگر هنرمندان و نویسندگان زندانی ایران تاکید شده است: ما شجاعت، عزم شما، کارهای شما و همبستگی شما را تحسین میکنیم و حمایت ما تا آزادی شما بیوقفه ادامه خواهد داشت.