خانه / اخبار مهم روز / تداوم شعار‌دهی‌های شبانه علیه جمهوری اسلامی؛ بازخوانی اعتصابات بی‌سابقه مردمی در ماه پنجم

تداوم شعار‌دهی‌های شبانه علیه جمهوری اسلامی؛ بازخوانی اعتصابات بی‌سابقه مردمی در ماه پنجم

شامگاه ۱۷بهمن، معترضان شهرهای مختلف علیه دیکتاتوری شعار دادند. از سوی دیگر، بازخوانی خیزش انقلابی مردم ایران در سالگرد انقلاب ۵۷، نشان‌دهنده شکل‌گیری اعتصاباتی سراسری در طول پنج ماه است که در تاریخ جمهوری اسلامی بی‌سابقه محسوب می‌شود.

ویدیوهای ارسال‌شده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهند با آغاز شامگاه هفدهم بهمن، معترضان در کرج و محله‌‌های مختلف تهران از پشت‌بام‌ها و پنجره‌های خود علیه جمهوری اسلامی شعار سر دادند.

در نقاطی از کرج و در تهران در مناطقی چون اکباتان، فرمانیه، گیشا، نارمک، ‌شهرک نگین و … معترضان شعار دادند: «مرگ بر حکومت بچه‌کش»، «این همه سال جنایت، ‌مرگ بر این ولایت»، «مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر اصل ولایت فقیه» و «مرگ بر خامنه‌ای قاتل».

هم زمان، ایران‌اینترنشنال ویدیوهای فراوانی را دریافت کرده که نشان می‌دهند شامگاه دوشنبه، ترانه «برای…» شروین حاجی‌پور بین مردم در محله‌های مختلف تهران زمزمه و یا از سیستم‌های صوتی آنها پخش شده است.

در شهرهای جیرفت، اصفهان و نواحی مختلف کرج هم مردم شروین را با هم‌خوانی ترانه «برای…» او یاد کردند.

ویدیویی نیز برای ایران‌اینترنشنال فرستاده‌ شده که نشان می‌دهد دانشجویان دانشگاه دامغان تجمع کرده و ترانه «برای…» شروین را هم‌خوانی کردند.

یکی از مخاطبان ایران‌اینترنشنال در اهواز با ارسال ویدیویی می‌گوید که شامگاه دوشنبه به مناسبت اعطای جایزه گرمی به شروین حاجی‌پور، ترانه «برای…» او از خانه‌‌ای در این شهر پخش می‌شود.

شامگاه دوشنبه، نخستین جایزه ویژه «گرمی» در بخش «بهترین ترانه برای دگرگونی اجتماعی» به شروین حاجی‌پور رسید.

برخلاف دیگر بخش‌های گرمی که نامزدها با رای اعضای آکادمی انتخاب می‌شوند، نامزدهای این بخش را مردم تعیین می‌کنند که در این کارزار در شبکه‌های اجتماعی، ترانه شروین حاجی‌پور بیشترین رای را آورد.

شروین حاجی‌پور ترانه «برای…» را پس از کشته شدن مهسا امینی و بر اساس سلسله توییت‌هایی اعتراضی با مطلع «برای» سروده و آهنگسازی کرد.

هم‌زمان، دیگر اشکال اعتراض هم در شهرهای مختلف ادامه داشت و در شیراز، بابل و مشهد معترضان بنرهای جشن حکومتی دهه فجر را آتش زدند.

ویدیویی نیز از اصفهان به ایران‌اینترنشنال فرستاده شده که نشان می‌دهد بنرهای حکومتی جمع‌شده توسط معترضان، شامگاه دوشنبه به آتش کشیده شده است.

دیوارنویسی‌های ضد حکومتی و شعارنویسی‌های اعتراضی هم با وجود تلاش نیروهای حکومتی برای پاک کردن آن‌ها، ادامه دارد.

گروهی از معترضان ویدیویی را از شعارنویسی خود در مهرشهر کرج برای ایران‌اینترنشنال فرستاده و می‌گویند: «ما انگلیسی می‌نویسیم چون بسیجی‌ها نمی‌توانند بخوانند و سوادش را ندارند، بنابراین شعارهای انگلیسی پاک نمی‌‌شود.»

بازخوانی خیزش انقلابی ایرانیان در پنجمین ماه

در پنج‌ماه گذشته بسیاری از نقاط ایران شاهد بزرگ‌ترین و گسترده‌ترین اعتصابات از زمان انقلاب ۵۷ بود.

با کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، شعله اعتراضات علیه جمهوری‌اسلامی شعله‌ور شد و اعتصابات سراسری هم بخشی از آن بود.

نخستین این اعتصاب‌ها در شهرهای کردنشین بود که با فراخوان مرکز همیاری احزاب کردستان، کسبه از بوکان تا دیواندره و سنندج روز ۲۸ شهریور مغازه‌های خود را بستند و شهرهای دیگر نیز فورا به آن‌ها پیوستند.

هم‌زمان با بازگشایی دانشگاه‌ها در مهرماه، دانشجویان نیز به اعتصاب‌ها پیوستند؛ برخی اساتید نیز با آنان همراه شده و برخی دیگر برای صندلی‌های خالی تدریس کردند.

با انتشار فراخوان‌های مختلف، از رانندگان اصفهان تا کارکنان کارخانه آیدین در تبریز به این نافرمانی مدنی پیوستند.

اعتصاب کارکنان صنایع نفت نیز در مهرماه آغاز شد و کارکنان پالایشگاه‌های مختلف، اولین اعتصابات غیر صنفی بعد از انقلاب ۵۷ را رقم زدند.

پس از آن و در پاسخ به فراخوان‌های گسترده و هماهنگ، اعتصابات سراسری در ۲۴ تا ۲۶ آبان از تهران تا تبریز، از شیراز تا ایرانشهر و از گرگان تا اصفهان را در بر گرفت.

اعتصابی سراسری و پیوسته که اندکی بعد و از تاریخ ۱۴ تا ۱۶ آذر نیز تکرار شد تا عنوان بی‌سابقه‌ترین اعتصابات را از زمان انقلاب ۵۷ تاکنون به نام خیزش انقلابی مردم ایران ثبت کند.