بنا بر گزارشها روسیه برای تداوم تهاجم نظامی خود علیه اوکراین به طور فزایندهای به دنبال کمکهای خارجی و دریافت تسلیحات از بلاروس، ایران و کره شمالی و احتمالا از چین است
پنج مقام آمریکایی و «ناتو» فاش کردند که ایران در قالب یک سری از قراردادهای نظامی جدید که میتواند جنگ در اوکراین را طولانیتر کند، حمایت نظامی از روسیه را دو برابر میکند.
وبسایت آمریکایی «فارین پالیسی»، جمعه 12 اسفند ضمن انتشار این خبر نوشت که «رهبران ارشد ایالات متحده و متحدانش قول دادهاند که از هر چیزی که در توان دارند برای جلوگیری از ارسال این محمولهها استفاده کنند، هرچند در پشت پرده، همین مقامات اذعان میکنند که با این حال هیچ راه واقعبینانهای برای جلوگیری از ورود کالاهای نظامی ایران به روسیه برای استفاده در جنگ علیه اوکراین وجود ندارد.»
مقامات و نهادهای جمهوری اسلامی، در ماههای گذشته به دلیل دخالت ایران در جنگ اوکراین و ارسال تسلیحات و پهپادهای انفجاری ساخت این کشور به روسیه، بارها از سوی ایالات متحده و دولتهای غربی و اروپایی مورد تحریم قرار گرفته و محکوم شدهاند.
یکی از مقامات ارشد اروپای شرقی که این موضوع را دنبال میکند به فارین پالیسی گفته است: «متاسفانه برای آنچه که میتوانیم انجام دهیم تا این اتحاد نامقدس را تنها با تحریمها متوقف کنیم، محدودیتهایی وجود دارد. مسأله این است که واشنگتن و متحدانش چه کاری میتوانند – یا نمیتوانند – انجام دهند تا همکاری بین مسکو و تهران مختل شده و روند پایان دادن به جنگ تسریع شود».
بر اساس گزارش فارین پالیسی، در شرایطی که بسیاری از تجهیزات نظامی روسیه رو به اتمام است، مسکو برای تداوم تهاجم نظامی خود علیه اوکراین به طور فزایندهای به دنبال کمکهای خارجی و انتقال تسلیحات از بلاروس، ایران و کره شمالی و (احتمالا) از چین است.
پیشتر مقامات ایالات متحده و ناتو با تشریح جزئیات طرحی که اولین بار توسط «وال استریت ژورنال» گزارش شد، تأیید کردهاند که مسکو و تهران از قبل برنامههایی برای احداث کارخانه پهپادسازی در داخل روسیه داشتهاند که میتواند هزاران پهپاد انفجاری در سال تولید کند.
ویلیام برنز، مدیر سازمان «سیا»، در مصاحبه اخیر با «سی بی اس نیوز» نیز گفته است: «اتحاد نظامی روسیه و ایران در حال حاضر در مسیری بسیار خطرناک و با سرعت پیش میرود.»
منابع خبری گزارش میدهند که روسیه در قبال دریافت تسلیحات، به ایران پیشنهاد کمک به برنامه موشکی آنها را داده و همچنین امکان فروش هواپیماهای جنگنده و سامانههای پدافندی به ایران را نیز در نظر گرفته است.
«نیویورک تایمز»، جمعه 28 بهمن ماه با انتشار و استناد به تصاویر ماهوارهای بهدست آمده توسط شرکت «مکسر تکنولوژی» که در زمینه تکنولوژیهای فضایی فعال است، گزارش کرد که مقامات جمهوری اسلامی با قرار دادن ماکتی با سایز واقعی این هواپیمای جنگی روسی در محوطه پایگاه هوایی «عقاب 44»، در حال آمادهسازی خود هستند و احتمالا نسبت به تحویل این هواپیماها از سوی روسیه، امیدوار شدهاند.
از شهریورماه امسال، در پی افزایش همکاریهای نظامی و فنی دوجانبه بین ایران و روسیه، مقامات نظامی و سیاسی تهران علناً از خرید احتمالی 24 فروند Su-35، یا همان جتهای سوخو 35 صحبت کردهاند.
اگرچه روسیه این قرارداد را تایید نکرده است، اما جزئیات موجود در ویدیو و تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که ایران حداقل در حال آمادهسازی برای ورود جنگندههایی است که مقامات تهران معتقدند اواخر امسال به ایران تحویل داده خواهد شد.