بر اساس یافتههای اولیه تحقیقات سازمان گزارشگران بدون مرز، حملات دو هفته پیش در جنوب لبنان که باعث کشته شدن یک خبرنگار خبرگزاری رویترز و زخمی شدن شش تن دیگر شد، عمدی و هدفمند بوده است. درحالی که از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس، بیش از بیست خبرنگار فلسطینی در غزه کشته شدهاند، شماری از خبرنگاران و رسانههای فرانسوی خواستار گشودن نوار غزه بر روی مطبوعات بینالمللی شده.
گزارشگران بدون مرز، پس از بررسی ویدئوهای حمله جمعه ۱۳ اکتبر به گروهی از خبرنگاران در جنوب لبنان، تحقیقات اولیه خود را منتشر کرد که نشان میدهد آنها قربانیان جانبی نبوده، بلکه به صورت «هدفمند» مورد اصابت قرار گرفتهاند.
بمباران منطقه مرزی میان اسرائیل و لبنان در حومه روستای علما الشعب، واقع در جنوب لبنان منجر به کشته شدن عصام عبدالله، فیلمبردار خبرگزاری رویترز و زخمی شدن چند تن دیگر شد. بلافاصله ارتش اسرائیل توسط شاهدان مختلف متهم به هدف قرار دادن روزنامهنگاران شد.
ارتش اسرائیل اما بدون اینکه مسئولیت بمباران موقعیت این گروه خبری در منطقه مرزی لبنان و اسرائیل را بپذیرد، بابت مرگ یک خبرنگار ابراز «تاسف» و اعلام کرد که مشغول بررسی در این باره است.
دو هفته پس از این حادثه، سازمان گزارشگران بدون، پس از انجام تحقیقات به این نتیجه رسیده است که شلیک دو پرتابه از یک سمت و به فاصله کوتاهی (کمی بیش از ۳۰ ثانیه) به محل حضور خبرنگاران به وضوح نشان میدهد که هدفگیری دقیق بوده است.
این سازمان حمایت از روزنامهنگاران با اشاره به لوگوی «پرس» بر روی خودروی تویوتای شبکه الجزیره و همچنین به تن داشتن کلاه و جلیقه خبرنگاری توسط این روزنامهنگاران، میگوید: «بعید است که روزنامه نگاران با جنگجویان اشتباه گرفته شده باشند».
خبرنگاران که مشغول پوشش خبری تبادل آتش میان حزبالله لبنان و ارتش اسرائیل بودهاند، بر این باورند که آنها مورد اصابت پرتابهای قرار گرفتهاند که از سمت مرز اسرائیل شلیک شده است. یافتههای گزارشگران بدون مرز به صراحت این موضوع را تایید نمیکند. اما با اشاره به پرواز یک هلیکوپتر آپاچی ارتش اسرائیل بر فراز منطقه حضور خبرنگاران و تحلیلهای خود تصریح میکند: «شلیکها از شرق جایی که روزنامهنگاران ایستاده بودند آمده است، جایی که مرز اسرائیل واقع شده است».
ارتش و دولت لبنان اسرائیل را مسئول مرگ عصام عبدالله می دانند. وزارت امور خارجه لبنان نیز با «قتل عمدی» خواندن این اقدام، «حمله آشکار به آزادی مطبوعات» را محکوم کرد.
از زمان شروع جنگ بین اسرائیل و غزه که در ۷ اکتبر و پس از حمله بیسابقه و خونین حماس به اسرائیل آغاز شد، جنوب لبنان، هم مرز با مناطق شمالی اسرائیل، صحنه تبادل آتش بین حزب الله لبنان و ارتش اسرائیل بوده است.
درحالی که از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس، بیش از بیست خبرنگار فلسطینی در غزه کشته شدهاند، شماری از خبرنگاران و رسانههای فرانسوی به ابتکار سلین مارتوله، خبرنگار مستقل فرانسوی خواستار گشودن نوار غزه بر روی مطبوعات بینالمللی شدند.