کنفرانس نفوذ جمهوری اسلامی در سوئد، روز سهشنبه ۱۸ اردیبهشت در استکهلم برگزار شد. در این کنفرانس که به ابتکار علیرضا آخوندی، نماینده ایرانیتبار پارلمان سوئد شکل گرفت، شرکتکنندگان بر ضرورت اضافه شدن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به لیست تروریستی اتحادیه اروپا تاکید کردند.
در حاشیه این نشست، آخوندی در گفتوگو با ایراناینترنشنال گفت که تا به امروز «تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران» هرگز تا این حد نزدیک نبوده است اما: «هنوز به مقصد نرسیدهایم.»
آخوندی با اشاره به تلاشها برای محدود کردن نفوذ جمهوری اسلامی به دانشگاههای سوئد گفت: «سهشنبه هفته آینده وزیر آموزش ارشد سوئد باید به پارلمان پاسخ دهد که چرا جمهوری اسلامی اجازه یافته دانش ما را بدزدد و به ضرر ما از آن استفاده کند»
همزمان با این نشست، روزنامه سوئدی «اکسپرسن» در گزارشی به استفاده سپاه پاسداران از دانش دانشگاههای سوئد برای توسعه صنایع نظامی سپاه پرداخت.
این روزنامه سوئدی نوشت: «سازمان اتحاد علیه ایران هستهای از طریق منابعی در ایران به اسنادی دست یافته که نشان میدهند چگونه سپاه پاسداران، دسترسی کاملی به همکاریهای بینالمللی دانشگاههای ایران دارد.»
بر اساس این اطلاعات، دانشجویان و محققان ایرانی که در خارج از کشور هستند، در یک برنامه شرکت دارند که هدف آن اخذ دانشهایی است که میتوانند از سوی صنایع نظامی جمهوری اسلامی استفاده شوند.
به نوشته این روزنامه به نقل از سازمان اتحاد علیه ایران هستهای، فنآوری هواپیماهای بدون سرنشین و هوش مصنوعی، از جمله حوزههای مهم برای جمهوری اسلامی هستند.
اکسپرسن در ادامه به نقل از علیرضا آخوندی نوشت که در سالهای گذشته در سوئد «سادهلوحی در مسائل امنیتی» وجود داشته است و حالا میتوان نشان داد جمهوری اسلامی چگونه از دانشگاههای سوئد برای جاسوسی صنعتی استفاده کرده است.
سوئد تنها کشور غربی نیست که جمهوری اسلامی به بهانه همکاری علمی، از ظرفیت دانشگاههای آن برای اهداف خود بهرهبرداری کرده است.
خرداد ماه سال ۱۴۰۲ نشریه جوییش کرونیکل در گزارشی اختصاصی به همکاری دانشگاههای بریتانیا با جمهوری اسلامی در ساخت پهپاد پرداخت.
به گفته او، اگرچه این توافقنامهها در نگاه اول بیضرر به نظر میرسند اما: «تحقیقات ما نشان میدهند تمام دانش بهدست آمده تحت کنترل سپاه پاسداران قرار دارد. در واقع، سیستم آموزشی غرب که با بودجه مالیاتدهندگان تامین میشود به طور ناخواسته به تروریستها در پیشبرد برنامههایشان کمک میکند.»
جمهوری اسلامی پیشتر فعالیتهایی امنیتی در سوئد داشته است.
پاییز سال ۱۴۰۱، دو برادر ایرانی در این کشور به جاسوسی برای روسیه متهم شدند.
پارلمان سوئد در اردیبهشت سال ۱۴۰۲ به طرح «تلاش برای رفتن سپاه پاسداران به لیست گروههای تروریستی اتحادیه اروپا» رای داده بود.