عواد العواد وزیر فرهنگ و اطلاع رسانی سعودی تاکید کرد بازی که قطر از جند سال پیش مشغول آن است، بازی خرابکاری و همکاری با گروههای تروریستی است که برای جهان فاش شد.
العواد در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی «جمهوریت» که روز دوشنبه 10 ژوئیه منتشر شد، گفت: «قطر اقدام به حمایت از تروریسم و فراهم کردن زمینه برای آن میکند که باعث افزایش تهدیدات امنیتی در منطقه شده است. این کشور اکنون منشأ خطر برای امنیت و ثبات در کشورهای خلیج و همسایگانش است زیرا همچنان از تروریسم حمایت کرده و به گروههای تروریستی در سراسر جهان عرب و منطقه خلیج، کمک مالی میکند. گروههایی همچون القاعده، داعش، جبهه النصره، اخوان المسلمین و حزبالله، از جمله این گروهها هستند. همچنین از طالبان در سرزمین خود میزبانی میکند».
وزیر فرهنگ و اطلاع رسانی سعودی افزود: «قطر با خواستهای سعودی، بحرین، مصر و امارات متحده عربی، مخالفت کرد و هیچ نیتی برای توقف حمایت از تروریسم، از خود نشان نمیدهد. آنها با همه راههای دیپلماتیک برای حل و فصل این بحران مخالفت کردند و این مساله بسیار مهمی است از جمله بخشی که به امنیت سعودی تعلق دارد. قطر تهدیدی برای امنیت ملی است و باید سیاستهای خود را تغییر دهد زیرا با سیاستهای کنونیاش دیگر نمیتواند بخشی از مجموعه حامی امنیت، ثبات و زندگی مسالمتآمیز در جهان باشد».
عواد العواد یادآور شد: «سعودی به سیاستهای قاطعانه و بسیار شفاف در جنگ علیه تروریسم از زمان حمله تروریستی سال 1996 به پادشاهی و انفجار خُبَر که به کشته شدن 36 تن از جمله 19 آمریکایی انجامید، در پیش گرفت. با ادعایی که میگوید ما موافق خشونت دینی و تندروی هستیم، مخالفیم. از هرکس که چنین ادعایی دارد میخواهیم ادله ملموسی در این باره اراده دهد. هر کس که بتواند دلیلی درباره دست داشتن شخصی در این جنایتها ارائه دهد، به ما در اجرای قانون در حق تروریستها کمک میکند. و در تضاد با این سیاست، قطر اقدام به پشتیبانی مالی از گروههای تروریستی میکند. این اقدام را به طور مستقیم دولت قطر انجام میدهد و حتی از موسسههای مرتبطش کمک نمیگیرد».
7 کشور عربی و در راس آنها سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر، تمام روابط خود را با قطر قطع کردهاند. این کشورها در بیانیههای جداگانهای، قطر را به پشیتبانی از تروریسم متهم کردند.
سعودی، امارات، بحرین و مصر، فهرستی از 13 درخواست از قطر را ارائه داده بودند که کویت به عنوان میانجی در بحران این کشور، تسلیم مقامهای دوحه کرده بود.
برای اجرای این خواستهها ضربالاجلی 10 روزه تعیین شده که روز 3 ژوئیه پایان یافت و طی این مدت، قطر پاسخهای خود به فهرست درخواستها را تسلیم کویت کرد.
سامح شکری وزیر امور خارجه مصر چهارشنبه 5 ژوئیه، با قرائت بیانیه چهار کشور عربی محور مبارزه با تروریسم، تاکید کرد که موضع چهار کشور، برپایه قوانین و میثاقنامههای بینالمللی است و پاسخ قطر به خواستههای مطرح شده، منفی و بی محتوا بود.