هفت زندانی سیاسی در زندان شیبان اهواز اعتصاب غذا کردند. این زندانیان در اعتراض به بلاتکلیفی و اجرا نشدن وعده مسئولین مبنی بر آزاد شدن آنها برای بار دوم اقدام به اعتصاب غذا کردهاند. مقامات زندان شیبان اهواز به جای رسیدگی به خواستههای زندانیان، آنها را به سلول انفرادی منتقل کردهاند.
این۷زندانی سیاسی عبارتند از: روحالله خسروی، فرشید کاظمی، مازیار نکویی، رامین محمدی، رضا کریمنژاد، اشکان محمدی، هومان الماسی
این ۷زندانی سیاسی در ۲۰تیرماه ۱۴۰۳، نیز اقدام به اعتصاب غذا نموده بودند اما پس از چندی با قول رسیدگی و همکاری مقامات زندان و قوه قضاییه آنها به اعتصاب خود پایان داده بودند. آنها پس از ۳ماه و رسیدگی نشدن به خواستههایشان اقدام به اعتصاب غذا دوباره کردهاند.
در حال حاضر هیچ اطلاعی از وضعیت این ۷زندانی سیاسی در دسترس ندیست و نگرانی زیادی در رابطه با وضعیت جسمی آنها با توجه به بودن در زندان انفرادی وجود دارد.یک منبع نزدیک به خانواده این زندانیان سیاسی روز یکشنبه ۲۹ مهر به هرانا، ارگان رسانهای مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران گفت که «رامین محمدی، فرشید کاظمی، مازیار نیکویی، روحالله خسروی، رضا کریمنژاد، اشکان محمدی، و هومان الماسی» در اعتراض به «تداوم بازداشت و عدم رسیدگی به پرونده قضایی خود» اعتصاب غذا کردهاند.
بر پایه این گزارش، زندانیان سیاسی مذکور «بیش از ۱۴ ماه است که به صورت بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز به سر میبرند و تاکنون برای آنها دادگاهی تشکیل نشده است.»
این زندانیان سیاسی که همگی اهل ایذه هستند، مرداد و شهریور ۱۴۰۲ به دست مأموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در این شهر استان خوزستان بازداشت شدند و پس از بازجویی در بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز به زندان شیبان در مرکز استان خوزستان برده شدند.
بر اساس این گزارش، پرونده این کنشگران در یکی از شعبههای بازپرسی دادسرای ایذه در جریان است و به آنها «اتهامات جرایم مرتبط با امنیت ملی» نسبت داده شده است، اما روشن نیست که اتهام آنها دقیقا چیست.
این هفت معترض محبوس در زندان شیبان اهواز در تیر ماه نیز با اعتراض به بلاتکلیفی خود اعتصاب غذای خشک کرده بودند.
بر مبنای گزارشهای پیشین، از میان این بازداشتشدگان دستکم روحالله خسروی در طول بازداشت تحت شکنجه و بازجوییهای مستمر قرار داشته و از دسترسی به وکیل انتخابی محروم بوده است.بر اساس گزارش «خانه آزادی»، حکومت جمهوری اسلامی ایران از جمله ناقضان آزادی در سال گذشته میلادی معرفی شده و ایران از لحاظ برخورداری از شاخص آزادی همچنان به عنوان کشوری «غیر آزاد» شناخته شده است.
پیشتر جاوید رحمان، گزارشگر سابق حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، وضعیت حقوق بشر در ایران را «واقعیت تلخ» توصیف کرده و از جامعه بینالمللی خواسته بود تا در مقابل نقض گسترده حقوق بشر در ایران سکوت نکنند.
پیش از این نیز گزارش شده بود که امان جلالینژاد، جعفر سلماننژاد، و مهدی معمار که با اتهام «تبلیغ علیه نظام و عضویت در گروههای مخالف جمهوری اسلامی» در زندان شیبان اهواز به سر میبرند، بلاتکلیف ماندهاند و به وکیل نیز دسترسی ندارند.