مجلس نمایندگان آمریکا قرار است شامگاه چهارشنبه سوم آبان طرح تحریم های ایران به دلیل آزمایش های موشکی و همچنین طرح مسدود کردن راه های انتقال پول از تهران برای حزب الله لبنان را به رای بگذارد.
به گزارش آسوشیتدپرس، این طرح تحریمی تازه دولت دونالد ترامپ را موظف می کند شرکت و موسساتی که در ایران یا خارج از این کشور با برنامه موشکی این کشور همکاری می کنند را شناسایی کرده و مورد تحریم قرار دهد.
طبق این گزارش، همچنین قرار است در طرح مربوط به حزب الله لبنان، کشورها و افرادی که از این گروه حمایت مالی و فناوری می کنند و یا به این گروه برای تامین نیروی انسانی کمک می کنند مورد تحریم قرار گیرند.
قرار است این طرح شامگاه چهارشنبه به رای گذاشته شود.
و اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان و الیوت انگل، نماینده دمکرات این دو طرح را مطرح کرده اند.
خبرگزاری رویترز پیشتر در خصوص تحریم های تازه در کنگره آمریکا نوشته بود این اقدامات در راستای اعمال محدودیتها و جدیت بیشتر در قبال تهران، بدون لغو فوری توافق اتمی میان شش قدرت جهانی و ایران، برجام، برآورد میشود.
شماری از مشاوران و دستیاران قانونگذاران در کنگره آمریکا به رویترز گفته اند، اعضای مجلس نمایندگان در حال حاضر بر مقابله با اقدامات ایران متمرکز هستند و به همین دلیل تحریمهای تازه موشکی و تحریمها علیه حزبالله لبنان مطرح شده اند.
گروه شبه نظامی حزبالله لبنان، از مهمترین گروههایی است که ایران در منطقه خاورمیانه از آن حمایت های مالی و نظامی میکند. حزب الله لبنان هم اکنون در جنگ داخلی سوریه و در حمایت از بشار اسد مشارکت فعال دارد. آمریکا این گروه را «تروریستی» میداند.
آسوشیتدپرس می گوید، این دو طرح تحریمی از حمایت نمایندگان از هر دو حزب جمهوریخواه و دمکرات برخوردار است و احتمالا در هر دو مجلس نمایندگان و سنا رای خواهد آورد.
برنامه موشکی ایران از جمله مواردی است که آمریکا با استناد به آن تهران رابه ایجاد بیثباتی در منطقه متهم میکند و می گوید، قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در حمایت توافق از هستهای ایران را از آزمایش موشکهایی با قابلیت نصب کلاهک هستهای نهی کرده است.
ایران با تکیه بر همین موضوع مدعی است که «موشکهای آزمایششده برای حمل کلاهکهای هستهای طراحی نشدهاند» و از این رو آزمایشهای موشکیاش در تضاد با توافق اتمی نیست.
در همین زمینه، نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد پیشتر با رد اظهارات مقامهای ایرانی در مورد جنبه دفاعی برنامه موشکی این کشور، آزمایش های موشکی ایران را اقدامی «غیر قابل قبول» توصیف کرده بود.
آمریکا تاکنون به صورت یکجانبه تحریمهایی را علیه اشخاص حقیقی و حقوقی مرتبط با برنامه موشکی ایران اعمال کرده است.