دولت آمریکا دهها شرکت روسی را در فهرست تحریمهای خود قرار داده است. بیشتر این شرکتها در حوزه تولید اسلحه و تجهیزات جنگی فعال هستند. شرکتهای آمریکایی مجاز نیستند که با این شرکتها همکاری تجاری داشته باشند.
وزارت امور خارجه آمریکا فهرستی از شرکتهای روسی منتشر کرده که با سرویسهای اطلاعاتی و بخشهای دفاعی روسیه در ارتباط هستند. هر فرد و شرکتی که از این پس با شرکتهای نامبرده در این فهرست همکاری کند، با تحریمهای آمریکا روبرو خواهد شد.
فهرست وزارت امور خارجه آمریکا ۳۹ شرکت روسی را در بر گرفته است. شرکت “آلماز آنتی” که تولیدکننده سلاح مشهور “کلاشنیکوف” است و شرکت “کشتیسازی روسیه آدمیرالتی” و شرکتهای “روسآبارون اکسپورت”، “ایژماش”، “روستک”، “میگ، “سوخوی”، “توپولف” و کارخانه “اورال واگن” از جمله موسسات تحریمشده روسی هستند.
شرکت “روسآبارون اکسپورت” صادرات و واردات صنایع و تسلیحات اتمی را بر عهده دارد. شرکت کشتیسازی “آدمیرالتی” که در شهر سنتپترزبورگ قرار دارد مسئول طراحی و ساخت زیردریاییهاست. کارخانههای “میگ، “سوخوی”، “توپولف” تولید انواع هواپیماهای جنگی را بر عهده دارند.
علاوه بر شرکتهای یادشده، برخی نهادهایی که در بخشهای اطلاعاتی و امنیتی روسیه فعال هستند نیز در فهرست تحریمها قرار دارند. سرویس اطلاعات فدرال و سرویس اطلاعات خارجی و اطلاعات نیروهای مسلح روسیه از جمله این نهادها هستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفته است این تحریمها در راستای اجرای قانون “مقابله با نفوذ روسیه در اروپا و اورآسیا” است که در ماه ژوئیه ۲۰۱۷ در کنگره ایالات متحده آمریکا تصویب شد.
هدف تنظیمکنندگان این قانون مجازات روسیه به دلیل نقش این کشور در بحران اوکراین و اعمال نفوذ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکاست.
بیشتر بخوانید: ترامپ قانون تحریم ایران و روسیه را امضا کرد
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا این قانون را با تردید و اکراه امضا کرد و نشان میداد که برای امضای این قانون زیر فشار کنگره بوده است.
کنگره آمریکا تا اول اکتبر به دولت ترامپ مهلت داده بود که فهرستی از شرکتهای روسی را که باید مشمول مجازات شوند تهیه کرده و در اختیار کنگره قرار دهد. اما وزارت امور خارجه ظاهرا به این مهلت توجه نکرد. تنها پس از فشار فزاینده نمایندگان کنگره، این وزارتخانه فهرستی از شرکتهای روسی را به کنگره ارائه کرد.