سازمان ملل سالهاست میکوشد جلوی تهیه تجهیزات سلاح اتمی در کره شمالی را بگیرد. در گزارش این سازمان جهانی آمده که کره شمالی برای تهیه تکنولوژی پیشرفته برنامه تسلیحات هستهای خود از سفارت این کشور در آلمان استفاده میکند.
هانس گئورگ ماسن، رئیس سازمان امنیت داخلی آلمان (اداره حفاظت از قانون اساسی) در گفتوگو با شبکه تلویزیونی شمال آلمان (NDR) گفت: «اطمینان حاصل کردهایم که از آنجا (سفارت کره شمالی در برلین) برای دسترسی به تجهیزات لازم برای برنامههای موشکی و هستهای کوشش شده است.»
بیشتر این تجهیزات مدرن ابزارهایی هستند با مصرف دوگانه؛ کالاهایی که میتوان از آنها هم برای مصارف غیرنظامی و هم مصارف نظامی استفاده کرد.
رئیس سازمان امنیت داخلی آلمان گفت: «ما البته در صورتی که متوجه صادرات چنین کالاهایی به کره شمالی شویم، جلوی آنها را میگیریم. اما نمیتوانیم مطمئن باشیم که جلوی صدور چنین کالاهایی به این کشور همواره گرفته میشود.»
سازمان امنیت داخلی آلمان بر این نظر است که بخشهایی از تجهیزات پیشرفته برای برنامههای موشکی کره شمالی از بازاهای دیگری خریداری شدهاند و بخشی نیز توسط خریدارانی غیرواقعی و جعلی از آلمان تهیه شدهاند.
بر مبنای اطلاعات به دست آمده در شبکه تلویزیونی شمال آلمان (NDR) سازمان امنیت داخلی آلمان در سالهای ۲۰۱۶ و سال گذشته میلادی (۲۰۱۷) اطلاعاتی به دست آورده که نشان میدهد کالاهای صادر شده به کره شمالی احتمالا برای برنامههای موشکی این کشور بودهاند.
از جمله این اطلاعات تلاش یک دیپلمات کره شمالی در آلمان بوده که تا سال ۲۰۱۴ کوشیده بود یک مانیتور چندگازه برای اندازه گیری سلاحهای شیمیایی جنگی در این کشور تهیه کند.
دور زدن وسیع تحریمها توسط کره شمالی
برمبنای گزارش جدید سازمان ملل، کره شمالی موفق شده به طور وسیع تحریمهای این کشور را دور زند و پول کلانی نیز از فروش کالاهای خود به دست آورد. رسانههای آمریکا به نقل از این گزارش سازمان ملل نوشتهاند که کره شمالی حدود ۲۰۰ میلیون دلار از فروش زغال سنگ و کالاهای مشابه به دست آورده است.
در این گزارشها آمده است که بیشتر این کالاها از راه دریایی به چین، مالزی، ویتنام و روسیه ارسال شدهاند. همچنین گفته میشود که کره شمالی سلاحهایی را نیز به سوریه و میانمار (برمه سابق) فرستاده است.
رسانهها در سال گذشته ۲۰۱۷ نیز اخبار بسیاری را منتشر کرده بودند که برمبنای آنها نفتکشهای بسیاری در میان دریا نفت خود را به نفتکشهای کره شمالی منتقل کردهاند.
آمریکا در همین رابطه در ماه دسامبر سال گذشته ۲۰۱۷ چین را متهم به نقض تحریمهای سازمان ملل متحد علیه کره شمالی کرد. چین اما در مقابل تاکید کرد که به هیچ وجه این تحریمهای جهانی را نقض نکرده است.
سازمان ملل متحد تاکنون چندین بار تحریمهایی را به خاطر آزمایشهای موشکی و اتمی در کره شمالی تصویب کرده است. در ماه دسامبر سال ۲۰۱۷ شورای امنیت سازمان ملل متحد بار دیگر تحریمهای این کشور را افزایش داد.
در تحریمهای جدید سازمان ملل متحد علیه کره شمالی صادرات انواع نفت به این کشور به یک-چهارم میزان تعیین شده قبلی کاهش یافته است.