مریم رجوی:فراخوان به اقدام فوری برای آزادی زندانیان قیام، تضمین آزادی بیان و لغو حجاب اجباری
قانونگزاران: رژیم ایران وارد فاز پایانی شده، روابط با آن باید به آزادی زندانیان و توقف اعدام مشروط شود
روز جمعه ۲۰بهمن (۹فوریه) خانم مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران، در اجلاسی با شرکت قانونگزاران و شخصیتهای سیاسی از ۱۱کشور اروپایی تحت عنوان «قیام ایران- فراخوان بین المللی برای آزادی دستگیر شدگان»، اتحادیه اروپا و کشورهای عضو را به اتخاذ تدابیر مؤثر و تصمیمات لازمالاجرا به منظور وادار کردن فاشیسم دینی حاکم به آزادی زندانیان قیام، آزادی بیان و اجتماعات و پایان دادن به سرکوب زنان و لغو حجاب اجباری فراخواند.
وی گفت: ۳۹سال خونریزی و جنایت، تبعیض و سرکوب علیه زنان و خفقان و سانسور کافی است. اروپا باید به سکوت و بیعملی خود پایان دهد و صف خود را از رژیم آخوندها جدا کند. این رژیم آیندهیی ندارد و مماشات با آن، بهای رسیدن به آزادی را برای مردم ایران سنگینتر و جنگ و بحران در منطقه را طولانیتر میکند، اما نمیتواند مانع سرنگونی رژیم بهدست مردم شود.
در این جلسه دهها قانونگزار و شخصیتهای برجسته سیاسی از ایتالیا، آلمان، انگلستان، فرانسه، لهستان، ایرلند، رومانی، سوییس، مالت و لیتوانی، پرتقال و همچنین خانم اینگرید بتانکور کاندیدای پیشین ریاست جمهوری کلمبیا شرکت و سخنرانی کردند
شرکت کنندگان در بیانیه مشترکی ضمن حمایت از فراخوان مریم رجوی تاکید کردند «اتحادیه اروپا از معامله با شرکتها و کسانی که وابسته به سپاه پاسداران و ارگانهای سرکوب هستند باید خودداری کند و استمرار و گسترش روابط سیاسی و اقتصادی را به آزادی زندانیان و توقف اعدام و … مشروط کند. ما همچنین خواهان تشکیل یک کمیته بین المللی ملل متحد برای تحقیق در مورد بازداشت شدگان و مفقودان قیام هستیم.
خانم رجوی گفت: هسته مرکزی این قیام که با شعارهای «مرگ بر خامنهای» و «مرگ بر روحانی» و «اصلاحطلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا» طی چند روز به ۱۴۲شهر گسترش یافت، زنان و طبقات محروم بودند . این قیام با هر افت و خیزی، ادامه خواهد یافت. رژیم قدرت توقف آن را ندارد و حتی در درون پاسداران و بسیج نشانههای نگرانی و وحشت مشاهده میشود. دیوار ترس ترک برداشته و دستگیری و کشتار و شکنجه نمیتواند مانع پیشروی قیام و سرنگونی رژیم شود.
رژیم و لابیهای آن تلاش می کنند مردم و جامعه بینالمللی را از تکرار سناریوی سوریه و به راه افتادن جنگ داخلی در ایران بترسانند تا بدینوسیله به بقای رژیم کمک کنند. اما وجود یک مقاومت ریشه دار و قدرتمند تضمین یک ایران متحد و یکپارچه است. مهمتر این که عامل اصلی بحران و کشتار در سوریه رژیم آخوندی است و با سرنگونی آخوندها، نه تنها ایران مانند سوریه نمیشود بلکه بحران در سوریه و عراق و تمام منطقه جای خود را به صلح و آرامش و دموکراسی میدهد.
مقاومت ایران خواهان یک ایران آزاد و دموکراتیک، جدایی دین از دولت، حقوق برابر برای همه ملیتها و حق خودمختاری برای آنان در چارچوب تمامیت ارضی ایران، برابری جنسیتی و لغو حجاب اجباری و همه قوانین قرون وسطایی دیگر علیه زنان است.
شرکت کنندگان در اجلاس قیام ایران، با انتشار بیانیه مشترکی تأکید کردند: «این اعتراضات در کنار وضعیت وخیمتر شونده اقتصادی رژیم مانند بیکاری و گرانی، رژیم ایران را وارد مرحله نهایی کرده است، بهنحوی که روحانی رئیس جمهور این رژیم هشدار داد که رژیم با نشنیدن صدای مردم ممکن است به سرنوشت رژیم شاه دچار شود. وی در روز 2 ژانویه در تماس تلفنی با رئیس جمهور فرانسه از او خواست «علیه مجاهدین اپوزیسیون ایرانی مستقر رد پاریس اقدام کند و آنها را متهم کرد که آنها به اعتراضات اخیر دامن می زنند (خبرگزاری فرانسه)».
در روز ۹ ژانویه نیز خامنه ای به صراحت گفت: مجری قیام در ایران مجاهدین بوده اند آنها «از ماهها قبل آماده بودند… که سازماندهی کنند، بروند این و آن را ببینند. کسانی را در داخل نشان کنند…»
اینگرید بتانکورد، کاندیدای پیشین ریاست جمهوری کلمبیا، از جمله سخنرانان این اجلاس در سخنرانی خود گفت: «قیام در ایران فوق العاده و امیدبخش است. آنچه به نظر می رسید یک اعتراض بر سر مسائل اقتصادی است در یک قیام سراسری برای سرنگونی رژیم در ایران تکثیر شد. این یک حادثه منزوی و غیرسازمانیافته نیست. این یک جنبش ریشه دار است. بعد از قیام دیگر اوضاع ایران مثل قبل نخواهد بود و عواقب زیادی خواهد داشت. و این باید ما را در غرب وادار کند که دیدمان را نسبت به ایران عوض کنیم. آنها خواستار یک تغییر رادیکال رژیم هستند. مردم ایران که در این اعتراضات شرکت کردند همان شعارهایی را می دهند که خانم رجوی سالها است می گوید. یک رابطه مستقیم بین این اعتراضات و مقاومت ایران وجود دارد نه فقط در شعارهای یک سان بلکه آنها همان اهداف را هم دارند. مقاومت ایران سالهاست که برای تغییر رژیم مبارزه می کند و این چیزی است که مردم ایران می خواهند. دیگر ما در غرب نمی توانیم سیاست استمالت از رژیم ایران را داشته باشیم وقتی مردم در خیابانهای ایران می گویند که استمالت از این رژیم را نمی خواهند. زمان آن فرا رسیده است که دولتهای سراسر جهان مشروعیت شورای ملی مقاومت ایران را به رسمیت بشناسند».
لرد کلارک عضو مجلس اعیان و رئیس پیشین حزب کارگر طی سخنانی گفت: «مقاومت ایران به طور خاص شبکه سازمان مجاهدین خلق ایران نقش محوری در سازماندهی اعتراضات در ایران باز کرده است همانور که در شکستن سانسور آیت الله ها و اطلاع رسانی به جهان در رابطه با ابعاد اعتراضات کار چشمگیری انجام داد. روز ۹ ژانویه ولی فقیه علی خامنه ای در اظهارات علنی خود اذعان کرد که مجاهدین در طراحی و اجرای اعتراضات نقش رهبری کننده داشتند. این که جوانان بیشتری به مقاومت ایران و فراخوانهای خانم رجوی جذب می شوند یک واقعیت است.زمان آن رسیده است که اروپا به این واقعیت توجه کند و سیاست خود را به تناسب آن اتخاذ کند.»
مارتین پاتسلت نماینده مجلس فدرال آلمان و عضو کمیسیون حقوق بشر که در میان دهها سخنران این جلسه بود نیز گفت: «ما اروپایی ها به لحاظ اخلاقی موظف هستیم در کنار جوانان معترض ایران بایستیم که با شعارهای «نه به خامنه ای» «نه به روحانی» خود به روشنی و وضوح نشان دادند خواستار تغییر رژیم و دستیابی به آزادی و دموکراسی هستند. این ایده که افق سیاسی ایران با رقابت بین «مدره ها» و «سخت سران» تعریف می شود اثبات شد که یک افسانه است. اروپا باید با صدای بلند در دفاع از معترضین بازداشتی سخن بگوید و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط آنها بشود. سکوت در مقابل ترور افسارگسیخته تهران در برخورد با تظاهرکنندگان کاملاً غیرقابل قبول است. ما باید از رژیم ایران در این زمینه حسابرسی کنیم.ما باید خطارکاری ها و برخوردهای غیرانسانی رژیم ایران را افشا کنیم».
در حاشیه این اجلاس، نمایشگاهی از تصاویر قیام برگزار شد که مورد توجه شرکت کنندگان قرار گرفت.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۲۰بهمن ۱۳۹۶ (۹فوریه ۲۰۱۸)