حسن قاضیزاده هاشمی، وزیر پیشین بهداشت، در صفحه اینستاگرام خود نوشت که از «اوایل دی و اواخر آذر ماه ۹۸» نگرانی و هشدارهای خود را در خصوص شیوع ویروس کرونا در ایران به مقامهای ارشد از جمله حسن روحانی منتقل کرده است.
مقامهای حکومتی از جمله روحانی و وزیر بهداشت فعلی او سعید نمکی در روزهای گذشته گفتند که در ۳۰ بهمن ماه به ورود ویروس کرونا و ابتلای تعدادی از بیماران در قم به آن پی برده و همان روز شیوع کرونا در ایران را اعلام کردهاند.
ایران اینترنشنال پیشتر اعلام کرده بود که به شواهدی دست یافته که نشان میدهد مقامهای حکومت جمهوری اسلامی بر خلاف ادعای مطرح شده از سوی حسن روحانی مبنی بر شناسایی اولین مورد ابتلا به کرونا از سیام بهمن، از اواخر دی ماه از شیوع این بیماری در ایران اطلاع داشتهاند. این اطلاعات شامل نمونه برداریهای ژنتیک، مشخصات بیماران بستری شده در بیمارستان مسیح دانشوری، محتوای جلسات معاونان وزارت بهداشت در مورد چگونگی مقابله با کرونا و جلسه شورای سیاستگذاری سلامت در حوادث و بلایاست.
اکنون وزیر پیشین بهداشت، حسن قاضیزاده هاشمی، نیز اعلام کرده است که از اواخر دی و حتی آذرماه ۹۸ به مقامهای ارشد حکومتی درباره شیوع کرونا در ایران هشدار داده است.
قاضیزاده هاشمی در یادداشتی خطاب به مردم و با بیان اینکه «عدهای از شما عزیزان تاکید کرده بودید که در کمک به دولت مضایقه نکنم»، نوشت: «آموختهام با توجه به حساسیتهایی که وجود دارد، بهجای نامههای سرگشاده و اظهار نظر علنی و عمومی که موجب نگرانی بیشتر هموطنان می شود، چنانچه بخواهد اثر بخش باشد، نصیحت محرمانه وبی سر وصدا موثرتر است.»
حسن قاضیزاده هاشمی، روز شنبه دوم فروردین ماه در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «من از اوایل دی و بلکه اواخر آذر ماه نگرانی [نسبت به شیوع کرونا] و همچنین نظرات و پیشنهاداتم را به سمع و نظر مسوولین ارشد کشور، از جمله رییس جمهور و پیش از همه به اطلاع برخی مدیران در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رساندهام و برای هر نوع خدمتی رسما اعلام آمادگی کردهام. البته ناچارم عرض کنم که اکثر تلاشهایم تاکنون کم ثمر بوده است.»
او همچنین به نحوه مدیریت شیوع ویروس کرونا انتقاد و تاکید کرد که باز هم به تلاشهایش و ارائه نظرات و پیشنهادات خود ادامه میدهد. او با اشاره به «تلاش شبانه روزی مدیران و همکارانش در بخش بهداشت و درمانی کشور» تاکید کرد که «بدون تردید، بحران کرونا، ارزش این سرمایه بزرگ اجتماعی و ثروت ملی را آشکارتر و ضرورت توجه به زیر ساختهای حوزه سلامت و بیمههای خدمات بهداشتی و درمانی را هویداتر کرد.»
وزیر پیشین بهداشت در دولت روحانی، در بخش پایانی یادداشت نیز نوشت که «امیدوارم مردم باور کننند که با شیوههای موجود، این میهمان خود خوانده [ویروس کرونا] به این زودیها رفع مزاحمت نمیکند و هم چنان قربانی خواهد گرفت، پس لازم است توصیههای بهداشتی را بسیار بسیار جدی بگیرند.»