به گزارش خبرنگاران «خبرگزاری فرانسه»، همزمان با بازدید آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد از پایتخت اوکراین، کییف شامگاه پنجشنبه 28 آوریل، هدف حمله موشکی روسیه قرار گرفت.
آتشسوزی در آپارتمانها
خبرنگاران فرانس پرس مشاهده کردند که یک طبقه در یکی از آپارتمانهای مسکونی پایتخت، آتش گرفته و شیشههای آن شکسته شده و شمار زیادی از نیروهای امنیتی و آمبولانسها در محل مستقر شدند.
میخائیلو پودولیاک، مدیر دفتر رئیس جمهوری اوکراین نیز پنجشنبه تاکید کرد که کییف در جریان سفر رسمی آنتونیو گوترش، شاهد حملات موشکی روسیه بود.
موشک بالای سر گوترش
پودولیاک در حساب کاربری رسمی خود در «توییتر» نوشت: «هنگام دیدار رسمی آنتونیو گوترش، موشک به مرکز کییف اصابت کرد. یک روز قبل از آن، او پشت میز بلندی در کرملین نشسته بود اما امروز مواد منفجره در بالای سر اوست.»
الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین درباره این حمله موشکی اظهارنظر کرد و آن را «تعرض به امنیت دبیرکل و امنیت جهان»، توصیف کرد.
در همین راستا وزارت دفاع روسیه، پنجشنبه، از هدف قرار دادن 7 انبار سوخت، سلاح و مهمات در اوکراین خبر داده و انهدام 76 هدف نظامی طی یک روز در خاک اوکراین را تایید کرد.
بیش از 8 هزار مورد جنایت جنگی
از سوی دیگر ایرینا وندیکتوا، دادستان کل اوکراین پنجشنبه تایید کرد که بازرسان اوکراینی از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه «بیش از 8000 مورد» جنایات جنگی احتمالی را در این کشور ثبت کردهاند.
او در مصاحبه با «دویچه وله» آلمان گفت: «ما اکنون بیش از هشت هزار پرونده در دست داریم.»
پیش از این، دادستان کل، 10 سرباز روسی را به ارتکاب جنایات احتمالی در بوچا، در حومه کییف، متهم کرد.
او همچنین در «تلگرام» توضیح داد، «ده سرباز از گردان 64 مکانیزه روسیه در ارتباط با رفتار وحشیانه با غیرنظامیان و سایر موارد نقض قوانین و اصول متعارف در جنگ متهم شدهاند.»
از سویی دفتر کریم خان، دادستان دادگاه کیفری بینالمللی، دوشنبه در راستای همکاری بیسابقه با آژانس اروپایی همکاری قضایی «یوروجاست»، به تحقیقات جاری اروپا در مورد جنایات جنگی ادعایی در اوکراین پیوست.
دبیرکل سازمان ملل، در کنفرانس خبری مشترک روز پنجشنبه خود با رئیس جمهوری اوکراین گفت: «مذاکرات فشرده برای تخلیه افراد محصور در کارخانه فولاد آزوفستال در ماریوپول همچنان در جریان است.» وی با اشاره به اینکه ماریوپول «یک بحران در درون بحرانی دیگر» است، بر لزوم ایجاد راهی برای نجات این افراد تاکید کرد.
زلنسکی نیز گفت که او و بسیاری از بستگان افراد گرفتار در آزوفستال باور دارند که تلاشها برای نجات آنها به ثمر خواهد نشست.
این در حالی است که سربازان اوکراینی مستقر در کارخانه فولاد آزوفستال در شهر ماریوپول روز پنجشنبه گفتند: در پی بمباران شب گذشته بیمارستان زیرزمینی سرپایی این مجتمع، توسط روسیه، تعدادی کشته و زخمی شدهاند. سربازان روسیه، با حملات هوایی بیامان و رگبار توپخانهای این مجتمع سعی در شکستن مقاومت مدافعان آن دارند که در یک هزارتوی ۲۴ کیلومتری متشکل از تونلها، گذرگاهها و پناهگاههای زیرزمینی پناه گرفتهاند.
به گفته مقامات اوکراینی، نزدیک به یکهزار غیرنظامی نیز در کنار سربازان اوکراینی در این مجتمع هستند و مسکو باید تمهیداتی را برای خروج امن آنها تحت نظارت سازمان ملل فراهم کند.
ورشو- لهستان
لهستان میگوید: از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه سال جاری، سه میلیون مورد ورود به خاک این کشور از داخل اوکراین را به ثبت رسانده، در حالیکه میزان بازگشت به اوکراین از خاک این کشور حدود ٩٠۴ هزار مورد بوده است. به گفته یک مقام لهستانی، این عدد شامل کسانی نیز میشود که چند مرتبه از مرز عبور کردهاند. مقامات لهستانی میگویند: یک میلیون و ششصد میلیون آواره اوکراینی، کارت شناسایی لازم برای کار و دریافت خدمات بهداشتی و تحصیل رایگان در این کشور را دریافت کردهاند.
وین – اتریش
رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، روز پنجشنبه اعلام کرد:«سطح تشعشعات در حفاریهای یافتشده در منطقه ممنوعه اطراف نیروگاه هستهای چرنوبیل، بسیار کمتر از حداکثر مجاز برای کارگران این نیروگاه است.» وی افزود: «هنوز گزارشی درباره در معرض تشعشع قرارگرفتن کسی دریافت نکرده است.» پس از عقبنشینی سربازان روسی از این منطقه در اواخر ماه مارس، دولت اوکراین گفته بود، آنها در معرض مقادیر قابلتوجهی از تشعشعات به دلیل حفر خندق در این منطقه قرار گرفتهاند.
لندن – بریتانیا
دولت بریتانیا میگوید: یک تبعه این کشور در اوکراین کشته و یک بریتانیایی دیگر نیز ناپدید شده است. وزارت خارجه بریتانیا روز پنجشنبه اعلام کرد، به دنبال کسب اطلاعات درباره شخص مفقود است، اما اطلاعات بیشتری در این زمینه ارائه نداد.
شبکه خبری اسکاینیوز گزارش داد: فرد مفقودشده در کنار اوکراینیها علیه تجاوز روسیه میجنگیده است. داوطلبان زیادی از بریتانیا و سایر کشورها، با وجود توصیه دولتهایشان، برای مقابله با تجاوزگری روسیه به اوکراین رفتهاند.
صوفیه – بلغارستان
کریل پتکوف، نخستوزیر بلغارستان، روز پنجشنبه در سفری به شهر بورودیانکا در اوکراین ابراز امیدواری کرد، پارلمان کشورش هفته آینده با ارسال کمک نظامی به اوکراین موافقت کند. وی به هنگام مشاهده ویرانیهای حاصل از بمباران روسیه در این شهر، ضمن انتقاد از برخی سیاستمداران بلغار که میگویند، ارسال کمک نظامی به اوکراین سبب به تاخیر افتادن صلح میشود، گفت:«نمیتوانیم بیتفاوت باشیم. نمیتوانیم بگوییم این مشکل اوکراین است. نمیتوانیم بگوییم برخی میمیرند، اما ما علاقهای به این موضوع نداریم.»
بروکسل – بلژیک
مقامات ارشد اتحادیه اروپا میگویند: کشورها یا شرکتهایی که با فرمان رئیس جمهوری روسیه موافقت کرده و قبوض گاز خود را به روبل پرداخت میکنند، تحریمهای این اتحادیه را نقض میکنند. کرملین اصرار دارد، واردکنندگان انرژی از روسیه، حسابی به دلار یا یورو در «گازپرومبانک» این کشور و یک حساب دوم به روبل باز کنند.
بر این اساس، آنها باید قبض گاز خود را به یورو یا دلار بپردازند و سپس از بانک بخواهند، پول را با روبل معاوضه کند. طبق تحریمهای اتحادیه اروپا، هرگونه مراوده با بانک مرکزی روسیه ممنوع است.
توکیو – ژاپن
اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان، که برای دیدار با مقامات ژاپن به این کشور سفر کرده است، روز پنجشنبه از تصمیم کشورش برای خرید گاز و سوختهای فسیلی از روسیه دفاع کرد. وی افزود:« آلمان، خرید نفت و زغالسنگ از روسیه را تا پایان سال جاری میلادی به پایان خواهد رساند، اما اتمام واردات گاز از روسیه نیاز به زمان بیشتری دارد.» وی در ارتباط با احتمال توقف صادرات گاز از روسیه به آلمان مشابه آنچه هفته جاری علیه لهستان و بلغارستان اتفاق افتاد هم گفت: «چنین اقدامی از سوی روسیه چندان منطقی نخواهد بود.»
برلین – آلمان
قانونگذاران آلمانی، روز پنجشنبه به ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین رای مثبت دادند. آلمان که ابتدا از ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین خودداری میکرد، سرانجام تحت فشار داخلی و بینالمللی با فروش تسلیحات به کییف موافقت کرد. دولت اولاف شولتز تا کنون دو هزار و ۵۰۰ موشک ضدهوایی، ٩٠٠ ضدتانک بازوکا، و مقادیر زیادی گلوله، نارنجک دستی و مین به اوکراین داده است.